Solskjer (© Reuters)
Solskjer (© Reuters)

Ole! Solskjeru novi ugovor, zarada kao Klopova, Pep ga šije više nego duplo

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.03.21. | 13:17

Mančester junajted pripremio teren za nastavak saradnje sa aktulenim trenerom

Kad je menjao Žozea Murinja tražio je vreme. Dobio ga je. Dobiće Ole Gunar Solskjer i novi ugovor, pošto su čelnici Mančester junajteda procenili da je aktuelni šef stručnog štaba rešenje na duge staze. Otuda će s njim produžiti saradnju i nastaviti proces započet decembra 2018.

Prema saznjima ostrvskih medija, velikan sa Old Traforda spremio je za Norvežanina povišicu na osnivu koje će zarađivati oko 2.000.000 evra više nego što mu sad sleduje. Trenutno je na 8.150.000 evra po sezoni, po odredbama novog ugovora trebalo bi da inkasira oko 10.500.000 evra na godišnjem obračunu.

Izabrane vesti

Kako stvari stoje, Mančester će ugovor Solskejru produžiti do kraja sezone. Razlog je taj što izvršni direktor Ed Vudvord ne želi ništa da prepusti slučaju imajući u vidu činjenicu da ovog leta nekadašnji napadač ulazi u završnu godinu saradnje. Teoretski, moglo bi da se desi da ga neki drugi klub „napadne“, međutim, u praksi je malo velikana koji tragaju za novim trenerom. Još manje klubova većih od Crvenih đavola da bi se Ole pokolebao.

PREMIJER LIGA, 20.15: (1,90) Mančester junajted (3,45) Vest Hem (4,20)

Osim toga, rukovodstvo Mančestera želi da nagradi Solskjera što je za skoro dve i po godine uspeo da vrati Junajted u Ligu šampiona, čak ga u jednom trneutku podigne na lidersku poziciju na tabeli Premijer lige, afirmiše nekoliko mladih igrača, te u klubu veruju da će bi u bliskoj budućnosti sa Ole Gunarom mogli da napadnu titulu, poslednji put osvojenu 2013. u završnoj godini mandata ser Aleksa Fergusona.

Očigledan napredak Solskjera i igrača ove sezone nam uliva optimizam da ćemo u budućnosti biti uspešni kako na terenu, tako i van njega“, nagovestio je Ed Vudvord da se sprema novi ugovor treneru.

Jedino što nema preciznih informacija o njegovom trajanju. Pretpostavlja se da bi papiri važili najmanje do 2023, ali ono oko čega su mediji saglasni je suma. Pomenutih 10.500.000 evra po sezoni je u rangu u rangu onoga što zarađuje Jirgen Klop u Liverpulu, s tim što će Solskjer i dalje gledati u leđa Pepu Gvardioli, najplaćenijem treneru sveta, kome Mančester Siti, po novom ugovoru, prebacuje na račun 23.000.000 evra po sezoni.

Da je teren za produžetak ugovora sa trenerom pripremljen moglo se pretpostaviti na osnovu poteza koje je Mančester povukao prethodnih dana. Za novog direktora fudbala (ekvivalent funkciji sportskog direktora) imenovan je Džon Murto, dok je Daren Flečer postao tehnički direktor. Englezi su uvereni da je Solskjer bio direktno uključen u njihovo dovođenje i da je produžetak ugovora sa njim sledeći korak čelnika.



tagovi

Ole Gunar SolskjerMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara