Umar Sadik, © Star sport
Umar Sadik, © Star sport

Oleg Petrov zvao Vazuru: Koliko košta Umar Sadik?

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.06.20. | 14:21

Monako se uključio u trku za potpis Partizanovog napadača

Lil čeka da proda Viktora Osimena da bi se aktivno uključio u trku za potpis Umara Sadika. Real Sosijedad se nadao da bi eventualnom plasmanom u Ligu šampiona mogao da dobije novac za kupovinu Nigerijca, prate Partizanovog špica poznati italijanski klubovi, pominje se Borusija iz Menhengladbaha, a najnovija informacija glasi da je kandidat da ga dovede i – Monako.

Predstavnici francuskog ligaša imali su prilike još jesenas, na mečevima Lige Evrope, da se uvere u kvalitete 23-godišnjeg špica, iza koga je impresivna, najbolja sezona na ličnom planu u karijeri. Već tad su ga utefterisali kao potencijalnu metu, posle mečeva sa Mančester junajtedom, AZ Alkmarom i Astanom, da bi tek nedavno, posle partije u polufinalu Kupa Srbije, rešili da konkretizuju interesovanje. Prema saznanjima MOZZART Sporta, izvršni potpredsednik Monaka, Oleg Petrov, ostvario je direktan kontakt sa generlanim direktorom Partizana, Milošev Vazurom, pokušavajći da pripremi teren za realizaciju još jednog posla sa crno-belima, kao što je bio slučaj sa Strahinjom Pavlovićem.

Izabrane vesti

Petrov je, navodno, bio toliko oduševljen posle meča u kome je Sadik mučio odbranu Crvene zvezde da je Vazuru u telefonskom razgovoru pitao pod kojim uslovima može da ga dobije. Čak je usmeno saopštio spremnost Kneževa da plate u startu između 8.000.000 i 8.500.000 evra na ime obeštećenja, a da dodatna 2.000.000 isplate Beograđanima kroz bonuse. Dobra je to suma za Partizan, donela bi mu finansijski mir za još jednu sezonu, ali u Humskoj 1 su Monako stavili na čekanje. Niti su prihvatili ponudu, niti su je odbili, uvereni da cena može samo da raste i da će se tokom leta, kad se fudbalska pijaca zahukta, dobiti bogatiju ponudu. A opet, imaju – kažu na crno-beloj strani Topčiderskog brda – sjajne poslovne odnose sa Francuzima da u bilo kom trenutku mogu da aktiviraju pomenutu opciju.

Podsetimo, Savo Milošević je nekoliko puta rekao kako Umar Sadik ne može da ide sve dok neko ne pati 15.000.000 evra. I to je karta na koju će Partizan igrati, u nameri da naplati dabl-dabl sezonu (17 golova, 17 asistencija). Procena rukovodećih ljudi je će svakako biti na dobitku: ili će inkasirati ogroman novac, kojim bi osigurali mirnu takmičarsku godinu ili će im, ako niko toliko duboko ne zavuče ruku u džep, ostati na raspolaganju igrač za kog se pokazalo da pravi razliku, ne samo na ovdašnjim, nego i na terenima Lige Evrope.

Opet, ako ponuda bude basnoslovna – jasno je šta će se desiti. Jer...

Nemamo unapred obezbeđen budžet, moramo sami da ga napravimo. Drugo, kad neko dostigne cenu, a ona premašuje budžet, tu prestaje svaka priča, nema ekonomskog osnova da takvog igrača držimo dalje“, predočio je pre dva dana Savo Milošević govoreći o mogućnosti prodaje Filipa Stevanovića, a izvesno je da će se isti princip primeniti na bilo kog drugog igrača za kog stigne ponuda iz kategorije onih koje rešavaju egzistenciju klubu.

Kako je Umar Sadik najvredniji stranac u aktuelnom kadru Partizana, izvesno je da za njega crno-beli mogu da dobiju najveća sredstva. Podsetimo, Nigerijac je od zimus kupljen od Rome po ceni od 1.700.000 evra, a izvesno je da će drastično više da zaradi kad dođe vreme transfera.



tagovi

FK PartizanSadik UmarMiloš VazuraMonako

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara