Filip Sinkernagel (©Club Brugge)
Filip Sinkernagel (©Club Brugge)

Olimpijakos se odrekao Zvezdinog nesuđenog pojačanja i zaradio 2.500.000

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.08.23. | 23:54

Filip Sinkernagel se vratio u Belgiju, potpisao za Klub Briž

Crvena zvezda je direktno u grupnoj fazi Lige šampiona, iščekuje žreb i protivnike, a Barak Bahar je već ušao pod kožu navijačima. Srpski šampion sada gleda samo napred, i to sa dosta optimizma nakon što je Fjorentini u generalnoj probi i zatim Vojvodini u Mozzart Bet Superligi spakovao po pet golova. Više se ne osvrće i ne gleda ka prošlosti, ali ne tako davno na stadionu „Rajko Mitić“ žalili su za propuštenom šansom.

Skenirali su crveno-beli Filipa Sinkernagela dok je bio u Bode Glimtu i norveškim šampinatom žario i palio zajedno sa Kasperom Junkerom i Jensom Peterom Haugeom. Bila je to prva generacija koju je lansirao Kjetil Knutsen. Dansko krilo ulazilo je u poslednju godinu ugovora, Crvena zvezda želela je da ga angažuje, ali je Filip Sinkernagel imao „brdo“ ponuda i odabrao je Votford. Ispostaviće se i pogrešio. Karijera mu je krenula silaznom putanjom, najbolji fudbal igrao je u Belgiji i odlučio da se vratio u Župiler Pro ligu.

Izabrane vesti

Nesuđeno pojačanje srpskog prvaka ponovo će igrati u šampionatu u kome se najkomfornije osećalo od odlaska sa severa Norveške. Iako ga je Olimpijakos otkupio od Votforda za 2.500.000 evra, nije bio u planovima pirejskih crveno-belih. Poslali su ga na pozjamicu u Standard, tamo je rešavao derbije, a ovoga leta su na Karaiskakiju presekli i doneli odluku da ga se trajno odreknu. Klub Briž nije časio ni časa.

Filip Sinkernagel se vratio u Belgiju, potpisao je za klub koji je do minule sezone dominirao tamošnjim fudbalom. Stavio je paraf na dvogodišni ugovor, saradnja može da se produži za još jednu godinu, a Olimpijakos je uspeo i da profitira. Pirejci su bili strpljivi, odbili su ponudu Trabzona u visini od 1.000.000 evra i dobili daleko više novca. Nenad Bjelica je ostao praznih šaka, na sve to se povredio i Mislav Oršić, a dobitnik je Klub Briž.

Ulovio je Danca koji voli da igra iza napadača, ali se dobro snalazi i na krilnim pozicijama. Filip Sinkerngel je, ako se izuzme Bode Glimt, dvocifren broj golova postigao samo još za Standard. Tokom boravka na pozajmici je deset puta tresao mrežu, upisao je i dve asistencije, a Klub Briž ga ne pamti po dobrom. Dao mu je dva gola, to su Dancu ujedno bili i prvi po dolasku u Župiler Pro ligu.

Nadaju se u Klub Brižu da će Filip Sinkernagel opet biti bar jednako produktivan. Bude li, dobiće ozbiljnog aduta u navali.


tagovi

Klub BrižOlimpijakosFilip SinkernagelLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara