Olimpijakos živi stresno: Opet visio, opet se spasao, pljačka Buhalakisa u Solunu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 04.03.21. | 22:13

Grci kažu da je ovo gol veka!?

Pre sedam dana spas pred kraj meča u Ajndhovenu i plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope, ovoga puta još jedna stresna završnica i mesto u polufinalu Kupa Grčke. Preživeo je Olimpijakos još jedno zahtevno gostovanje, vratio se iz Soluna obezbedivši mesto u polufinalu masovnijeg takmičenja u državi, na bizaran način.

Mediji u zemlji Helena su izjednačuju pogodak atinskih crveno-belih protiv Arisa (1:1) već krstili „golom veka“. Pretenciozno je, nesvakidašnje, ali zaslužuje pažnju.

Izabrane vesti

Šta se desilo?

U 87. minutu, pri vođstvu Arisa 1:0 – taj rezultat vodio je domaćina u polufinale, jer je prvi susret na Karaiskakiju izgubio 2:3 – golman Hulijan Kuesta je odugovlačio da ispuca loptu, želeći da uštedi još koji sekund. Španski golman je bio toliko neoprezan da nije shvatio da je u prethodnoj akciji Andreas Buhalakis ostao u petercu i da mu se prikrada s leđa. Vezista Olimpijakosa je bukvalno opljačkao čuvara mreže Arisa i uništio mu san.

Jer, Aris su samo tri minuta delila od prve pobede nad Pirejcima posle 20 uzastopnih utakmica u svim takmičenjima. Celih 11 godina su čekali na nju i bili veoma blizu posle pogotka Bruna Game sa penala u 54. minutu. Naziralo se drugo uzastopno polufinale Kupa Grčke...

Na kraju, „pljačkaš“ Buhalakis je odveo sastav Pedra Martinsa (srpski krilni vezista Lazar Ranđelović igrao 66 minuta) među čtiri najbolja, gde se pridružio AEK-u, PAOK-u i Pas Janinji.



tagovi

OlimpijakosGrčka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara