Olivije Žiru (AFP)
Olivije Žiru (AFP)

Olivije Žiru u ozbiljnim pregovorima sa Los Anđelesom

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.03.24. | 19:26

Pred francuskim golgeterom je raskršće sa mnogo račvanja

Bilo je poslednjih meseci najava da bi Olivije Žiru, nakon što odradi i drugi ugovor sa Milanom, od leta mogao da promeni ne samo klub, već i kontinent, te da se pod starte fudbalske dane otisne u MLS. Sada su te najave dobile i konkretnu potvrdu pouzdanog bristanskog Atletika. Naime, francuski golgeter je u ozbiljnim pregovorima sa Los Anđelesom.

Dogovora još nema, jer Žiru na talonu ima sijaset opcija. Nije isključeno da mu Milan ponudi produžetak saradnje na još godinu dana, da se otisne negde dalje u Evropi, možda i da završi na Bliskom istoku. Ipak, LAFC ima prvenstvo prolaza (takozvani discovery rights) u odnosu na druge klubove iz MLS-a.

Izabrane vesti

Gradu Anđela najboljeg strelca u istoriji reprezentacije francuske mogla bi dodatno da približi činjenica da je na golu LAFC-a, njegov dugogodišnji reprezentativni kolga Igo Loris, a takođe bi igrao i sa iskusnim Gaboncem rođenim u Francuskoj, Denisom Buangom.

Žiru ima punih 37 godina, ali i dalje je sposoban da igra fudbal na vrhunskom nivou. To pokazuju i ovosezonske brojke. Na 36 utakmica u svim takmičenjima postigao je 14 i namestio deset golova. Glavnica dolazi iz Serije A gde je bio strelac u 12 navrata, a pride spakovao osam golova saigračima.

Sa Milanom je podigao onaj neočekivani Skudeto iz 2022. godine učestvujući sa 11 golova i četiri asistencije, a mogao bi sa Rosonerima i da napadne trofej u Ligi Evrope koji je već podizao kao fudbaler Čelsija.

Otišao ili ostao na San Siru i po završetku sezone, Rosoneri će ga pamtiti kao špica koji je i te kako ostavio trag u crveno-crnom dresu. Za sada brojke kažu - 121 utakmica, 46 golova i 20 asistencija. Nije loše za čoveka koji je odavno zagazio u drugu polovinu četvrte decenije i koji je u Seriju A došao za samo milion evra, kao Čelsijev škart.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024ac milanOlivije ŽiruLos AnđelesLos Anđeles FC

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara