Vladan Milojević (©Starsport)
Vladan Milojević (©Starsport)

Omonija izbacila APOEL iz kupa, biće glavni krivac i ako Milojević ne uzme titulu na Kipru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.03.23. | 20:08

Mohamed el Fardu Ben i Nemanja Miletić nisu ulazili u igru u derbiju Nikozije...

Prvu godinu na Kipru pamtiće Vladan Milojević po duelima sa Omonijom. Jeanput ju je pregazio u šampionatu, drugi put posle pobede nad velikim rivalom izbio na vrh, ali od nje i eliminisan u kuparskom kupu.

Sudbina je udesila tako da otvore plej-of, a ukoliko srpski strateg ne uzme sa APOEL-om titulu i ne odvede ga u kvalifikacije za Ligu šampiona, glavni krivac biće – Omonija. Minuti su delili Vladana Milojevića od uspešnog starta u plej-ofu, na GSP areni je Hose Krespo upalio šampionski plamen, ali ga je u finišu kofom vode zasuo Nikolas Panađotu – 1:1 (0:0).

Izabrane vesti

APOEL je u prvom poluvremenu sakrio loptu, stvarao je šanse i bio bolji rival. Krunisao ga je pogotkom pred odlazak na odmor. Loše je Omonija branila prekid, ostao je španski štoper sam na drugoj stativi i sproveo loptu u mrežu. Nije imao težak zadatak.

Vladan Milojević je pokušao “ono njegovo”, da zatvori utakmicu, umrtvi igru i sačuva minimalac. Ali, već sredinom nastavka postalo je jasno da će mu taj plan teško proći. Poništen je gol domaćinu, nastavio da napada i niže prilike, i do boda stigao zahvaljujući rezervisti Fotisu Papulisu.

Poslužio se kiparski veteran rukama, blago odgurnuo čuvara i došao do lopte, a onda iz okreta prebacio celu odbranu. Nisu to očekivali defanzivci APOEL-a, utrčao im je Nikola Panađotu iza leđa i nije imao velike poteškoće da savlada Vida Beleca. Ostao je Slovenac na “ničijoj zemlji”, ispratio je pogledom kako ga matira.

Nekadašnji trener Crvene zvezde ostavio je Mohameda el fardua Bena na klupi, nije ga uvodio u igru, a ni Nemanja Miletić kod Omonije nije dobio šansu. APOEL je posustao u šampionskoj trci, AEK Larnaka će biti u prilici da se poravna sa četom Vladana Milojevića, ako trijumfuje protiv Apolona.

KIPAR, PLEJ-OF - 27. KOLO:

Subota

Omonija - APOEL 1:1 (0:1)

/Panađotu 85 - Krespo 44/





tagovi

Federiko MakedaEl Fardu BenVladan MilojevićOmonijaAPOELNemanja Miletić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara