Andre Onana (Reuters)
Andre Onana (Reuters)

Onana: Moje pravo da ne produžim ugovor; Ajaks pod hitno da traži novog golmana

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.02.22. | 16:57

Čovek koji mu je čuvao golu u završnici Lige šampiona 2019. godine odlazi, a trenutno im među stativama stoji čovek koji se bliži ulasku u petu deceniju života

Kao neko ko je u sezoni 2018/19 bio zapaženi član Ajaksovog pohoda na polufinale Lige šampiona, Andre Onana napušta klub vrlo neslavno. Doduše, kamerusnski čuvar mreže je sam birao sudbinu kada je u više navrata odbijao ponude Kopljanika za produžetkom saradnje.

Za koji mesec Onana će napustiti Amsterdam bez obeštećenja i doći da brani za Inter koji će ga plaćati 3.500.000 godišnje i koji mu je spremio ugovor do 2027. godine. Naslediće poziciju prvog golmana od klupske legende Samira Handanovića koji je povremenim propustima ove sezone potvrdio da je u 38. godini života daleko od Zenita.

Izabrane vesti

Nekadašnjem članu Barselonine La Masije se već duže vreme spočitava to što nije želeo se obaveže na novu vernost klubu koji ga je lansirao u orbitu seniorskog fudbala, a zbog toga je u ostalom i presedeo maltene čitavu polovinu dosadašnjeg dela sezone na klupi, nakon što mu je istekla suspenzija zbog dopinga koju je izdržavao u drugom delu prošle i uvodnih 11. kola aktuelne sezone.

"Dao sam sve za ovaj klub i mislim da je važno za mene da potražim novi izazov. Moje je pravo da izaberem da li ću produžiti ugovor ili ne... Život je sačinjen od izbora. Uradio sam sjajan posao za ovaj klub moje vreme u Ajaksu je isteklo", pravdao je Onana svoju odluku.

Onana uskoro odlаzi, a jedan od imperativa sportskog sektora Ajaksa koji je iz dobro poznatih razloga nedavno napustio Mark Overmars, biće pronalaženje novog čuvara mreže. Ove sezone gol su mu čuvali veterani Remko Pasver i Martin Stekelenburg, s tim što je Pasver izneo najveći teret dosadašnjeg toka takmičarske godine. Iskusni golman branio je sredinom prošle nedelje na Lužu u spektakularnom remiju sa Benfikom (2:2). Možda će i biti dovoljan Ajaksu za osvajanje Eredivizije, ali ljudima u klubu je sigurno jasno da to nije tip golmana sa kojim se juri završnica Lige šampiona. A to je poslednjih godina postao Ajaksov nivo.


tagovi

Andre OnanaInterAjaks

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara