Onih 150.000.000 bilo je samo za zagrevanje: Herta krenula po Papua Gomeza i Drakslera

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.01.21. | 11:12

Lars Vindhorst ne odustaje od ideje da napravi superatraktivan tim

U poslednja dva prelazna roka novi gazda Herte Lars Vindhorst potrošio je blizu 150.000.000 evra na pojačanja. U Berlin su stigla zvučna pojačanja poput Luke Tusara i Kšištofa Pjonteka, te jaka imena na nivou Bundeslige kao što su Mateus Kunja ili Džon Kordoba.

Uprava je za cilj ove sezone postavila izlazak u Evropu, a za onu iduću borbu za Ligu šampiona. Vindhorstov plan, međutim, ne odvija se dobro zasad. Stara dama nemačkog fudbala izgubila je tri od poslednja četiri meča, nalazi se u donjem delu tabele i daleko je bliža borbi za opstanak nego za Evropu. Ali bogati Nemac ne gubi nadu da će od Herte napraviti ozbiljan klub. On je uveren da mu je za to potreban ozbiljan rad na imidžu, dovođenje velikih zvezda i stvaranje "rajske destinacije" od Berlina.

Izabrane vesti

U tom cilju Vindhorst se nameračio na dovođenje novih zvezda. Kako piše Kiker, a prenose mnogi nemački mediji, Herta radi na tome da ovog januara angažuje Alehandra Gomeza iz Atalanate, odnosno da dogovori povratak Julijana Drakslera u nemački fudbal.

Da, zvuči prilično nerealno, međutim berlinski klub već je napravio određene pomake u tom smislu pokazavši da novcem može da nadoknadi manjak atraktivnosti kluba. Uostalom, ko je verovao da bi Tusar pored svih ponuda iz Engleske i Italije mogao da završi u plavo-belom? Ili Kšištof Pjontek, koliko god bio u padu posle Milana...

Papu Gomez jasno je stavio do znanja da želi u ambiciozan klub, po mogućstvu sa severa Italije. Atalanta ga, međutim, ne pušta u konkurentske timove i Herta baš u tome vidi svoju šansu. Kao i u bogatoj ponudi koju mu sprema. Mada se zasad iznosi ne pominju.

Julijan Draksler trebalo bi da bude lakša meta. Arsenal između njega i njegovog imenjaka Branta ipak bira Branta, što značajno olakšava posao Herti i za glavnog konkurenta ostavlja joj samo Bajer Leverkuzen. Povremenom nemačkom reprezentativcu ugovor ističe, što znači da obeštećenje ne mora da se plaća, a to otvara mogućnost da Draksleru bude ponuđena ozbiljna plata. Kao i bonus za potpis.

Nemci još pišu da Bruno Labadija polako može da pakuje kofere. Novi tim, Berlinci se nadaju sa Gomezom i Drakslerom, vodiće novi trener.

Kandidata sigurno neće manjkati...


tagovi

Alehandro GomezJulijan DrakslerZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara