Fudbaleri Melgara (©Reuters)
Fudbaleri Melgara (©Reuters)

Onome ko sruši Internasional u Porto Alegreu Kantolao je sitan zalogaj

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.08.22. | 23:10

Melgar se posle plasmana u polufinale Kopa Sudamerikane vraća peruanskoj Klausuri. Meč 7. kola će odigrati u utorak od 02.00 časova po srednjoevropskom vremenu

Posle velikog uspeha u Kopa Sudamerikani, pobede nad Internasionalom posle penala i plasmana u polufinale drugog po kvalitetu klupskog takmičenja u Južnoj Americi, fudbaleri Melgara se vraćaju domaćoj sceni. U noći između ponedeljka i utorka, od 02.00 časova po srednjoevropskom vremenu, dočekaće Kantolao u sklopu 7. kola peruanske Klausure.

Melgar je u petak priredio senzaciju, šokirao je Internasional u sred Porto Alegrea. Posle 0:0 u Peruu uspeo je da izdrži sve pritiske i u Brazilu, nismo videli nijedan gol iz igre, pa se pristupilo penalima. Edenilson, Taisonm i De Penja nisu savladali peruanskog golmana Karlosa Kakedu, s druge strane Kabrera Nakamura, Kuesta i Iberiko su bili precizni, pa će Melgar u septembru na crtu Independijente del Valjeu.

Izabrane vesti

U međuvremenu izabranici argentinskog stručnjaka Pabla Lavaljena moraju da nadoknade zaostale mečeve u Klausuri. U tom takmičenju su odigrali do sada tek četiri meča (tri pobede i jedan poraz), odlagali su utakmice kako bi dočekali spremniji Internasional.

Tako smo došli do toga da Melgar svoj meč 7. kola dočeka sa 11. pozicije. Naravno, to nije realnost. Osvajač Aperture (imao bod više u odnosnu na drugoplasirani Uankajo) je sada pod pritiskom da beleži dobre rezultate. Jer, pravo na kiks je već “iskoristio” protiv Sporting Kristala (1:0) u svom drugom meču. Sporting i Alijanca Lima još ne znaju za poraz, lider Grau je jednom tek izgubio.

02.00: (1,18) Melgar (6,50) Kantolao (13,0)

Ipak, Melgar je i dalje ispred svog noćašnjeg rivala Kantolaa, iako ima dva meča manje. Gosti su iz šest utakmica sakupili šest bodova, u seriji su od četiri utakmice bez trijumfa.

Melgar je u Aperturi savladao Kantolao sredinom marta sa 1:0, junak je tada bio argentinski napadač Bernardo Kuesta. Ovaj 33-godišnjak je u 43. minutu postigao jedini pogodak na asistenciju Pereza. Melgaru je to bila šesta uzastopna pobeda nad Kantolaom.đ

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

PERU 1 (KLAUSURA) – 7. KOLO

Subota

Sporting Kristal – Karlos Stein 3:2 (1:1)

Karlos Manuči – San Martin 3:2 (1:2)

Ajakučo – ADT Tarma 1:2 (1:0)

Nedelja

Univerzitario de Deportes – Binasional 2:0 (1:0)

Alijanca Atletiko – Sesar Valjeho 3:0 (2:0)

Grau – Deportivo Munisipal 2:1 (1:0)

Sport Bojs – Sijensijano 2:1 (2:0)

Uankajo – Kahamarka 4:0 (0:0)

Utorak

02.00: (1,18) Melgar (6,50) Kantolao (13,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Peru 1MelgarInternasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara