Radost igrača Tolime (©AFP)
Radost igrača Tolime (©AFP)

Onse Kaldas zahteva iskorak, Tolima "dosipala gorivo"

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.01.23. | 23:05

Kolumbija 1: Zabimljiv obračun u Manisalesu

Posle uspešnog starta u kolumbijskoj Aperturi 2023, u kojoj je savladala Ameriku na svom terenu 2:1, Tolima se sprema za gostovanje Onse Kaldasu (02.10). Upravo sa rivalom iz Manisalesa, koji je poražen u Medeljinu od Atletiko Nasionala minimalcem, vodila je intenzivne duele u šampionatu poslednjih godina, pa se očekuje još jedan uzbudljiv okršaj klubova koji žele da u tekućoj kampanji poprave utisak iz prethodne.

Sa trenerom Dijegom Koredorom na klupi, Onse Kaldas je uspeo da pokaže veoma konkurentno lice prošle godine, bez obzira što na kraju nije postigao ništa, i u zbirnoj tabeli zauzeo 14. mesto. U Aperturi je završio na tri koraka manje od plej-of zone, dok mu je doigravanje u Klausuri izmaklo za bod.

Izabrane vesti

Uprava Blankosa odlučila je da nema razloga za uklanjanje Koredora sa klupe pošto je pokazao jasnu viziju prošle sezone i od njega su sada očekivanja visoka. Traži se iskorak. Što se igračkog kadra tiče, ne može se smatrati ni dobijenim ni izgubljenim na transfer tržištu. Međutim, vremešni napadač Dajro Moreno i pored svojih 37 godina može da pruži važna rešenja u navali, dok je na pozajmicu stigao talentovani vezista Kinones koji se borio da se aklimatizuje u MLS.

02.10: (2,35) Onse Kaldas (2,90) Tolima (3,25)

S druge strane, Tolima je delovala tragično u drugom delu protekle kampanje. Izgledalo je kao da joj ponestaje goriva, i takmičarski i psihički. U Aperturi je klub stigao do finala, i za dlaku je ostao bez titule od Atletiko Nasionala. Poražen je 3:1 u prvoj utakmici, u revanšu je vodio 2:0, imao penal za 3:0, ali ga je promašio i potom primio pogodaka u zaustavnom vremenu.

U Klausuri je Tolima bila neprepoznatljiva, propustila je plej-of i završila na 14. mestu u kampanji. Trener Ernan Tores je preuzeo na sebe celo tragično lice drugog dela sezone, međutim, on je čovek koji je svojim radom poslednjih godina iznedrio Tolimu, pa je uprava s pravom odlučila da nastavi saradnju sa njim i ove godine. Nije bilo posebnih promena u igračkom kadru.

Poslednji sukob između Onse Kaldasa i Tolime u Manisalesu desio se 22. marta prethodne godine, kada je završeno nerešeno (2:2), a šest meseci kasnije Pihaosi su kao domaćini slavili minimalnim rezultatom kod kuće.

KOLUMBIJA 1, APERTURA - 2. KOLO

Subota

Envigado - Ekidad 1:1 (1:0)

Uila - Bukaramanga 1:2 (1:1)

Nedelja

Atletiko Nasional - Doradas 0:0

Pereira - Miljonarios 2:3 (1:1)

Ponedeljak

Junior - Independijente Medeljin 1:1 (0:0)

Utorak

02.10: (2,35) Onse Kaldas (2,90) Tolima (3,25)

23.55: (2,00) Čako (3,05) Jaguares (4,00)

Sreda

02.10: (1,58) Amerika Kali (3,50) Union Magdalena (6,25)

Sreda 22.02.

Santa Fe - Deportivo Kali

Odloženo

Petrolera - Pasto

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kolumbija 1Onse KaldasDeportes Tolima

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara