©MN Press
©MN Press

Opomena pred baraž: Srpkinje porazom zatvorile grupnu fazu Lige nacija

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.12.23. | 21:19

Ukrajina slavila u Staroj Pazovi golom Viktorije Hirin

Uspešan ciklus u Ligi nacija reprezentativke Srbije zatvorile su neuspehom pošto su u poslednjem kolu grupne faze B divizije upisale poraz od Ukrajine u Staroj Pazovi – 1:0 (0:0).

Poraz koji ne boli, s obzirom na to da je selekcija Dragiše Zečević još uoči večerašnje utakmice osigurala drugo mesto u grupi, ali može da posluži kao opomena pred izazov koji joj predstoji u plej-ofu za plasman u A diziviju Lige nacija.

Izabrane vesti

Pobednika meča odlučila je golom u 55. minutu Viktorija Hirin kaznivši tako nešto ležerniji pristup izabrtanica Dragiše Zečević, koji je uprkos tome što meč nije imao rezultatski značaj, poslao poprilično jak sastav na teren, predvođen Jovanom Damjanović i Alegrom Poljak. Upravo pomenuti tandem propustio je najbolje prilike za našu reprezentaciju u prvom delu.

Današnja utakmica bila je ujedno jubilarna 50. za Tijanu Filipović u dresu sa državnim grbom, a naše reprezentativke iskoristile su priliku da pošalju i poruku podrške saigračici Dejani Stefanović, koja se oporavlja od teške povrede.

Srbija je grupnu fazu završila na drugoj poziciji sa deset bodova, dok je u A diviziju otišla Poljska sa osvojenih 16 bodova i učinkom od pet pobeda i jednog remija u šest mečeva. Naše devojke će u plej-ofu za plasman u A diviziju igrati sa jednom od trećeplasiranih reprezentacija elitnog ranga Lige nacija.

©MN Press

LIGA NACIJA (ŽENE) – 6. (POSLEDNJE) KOLO

B DIVIZIJA, GRUPA 3

Utorak

Poljska - Grčka 2:0 (1:0)

(Pajor 37, Kozak 59/

Srbija - Ukrajina 0:1 (0:0)

/Hirin 55/




tagovi

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara