©Starsport
©Starsport

Oprez na putu, tinejdžer za volanom: Luković vozi traktor i gazi sve pred sobom

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.03.23. | 10:32

Mladi napadač IMT-a na fenomenalan način otvorio prolećni deo sezone i pokazao zrelost za izazove na višem nivou

Četiri kola prvoligaškog proleća bila su dovoljna da potvrde ozbiljnost namera IMT-a i Železničara u trci za elitu. Novobeograđani i Pančevci uspeli su da se nizom dobrih rezultata odvoje na dvocifrenu razliku i iskoriste vrlo bleda izdanja Grafičara u 2023. godini, te se trio kandidata za superligaško društvo sveo na duo.

Uspeo je dvojac najboljeplasiranih da ostalim članovima Mozzart Bet Prve lige snove o eventualnom plasmanu u elitu svede na baraž, posebno iz perspektive Traktorista koji 14 kola pre kraja takmičenja imaju čak 15 bodova prednosti u odnosu na trećeplasirani tim RFK Novi Sad.

Izabrane vesti

Uspeo je IMT da u prva četiri prolećna kola da upiše tri pobede i remi i tako sigurnim korakom, sa liderske pozicije, nastavi put ka cilju, a dosadašnja izdanja Novobeograđana u 2023. godini obeležio je talentovani Miloš Luković koji je u svakom susretu postigao po gol.

U golgetersku seriju mladi napadač je ušao već na ovogodišnjoj premijeri u Užicu kada je na asistenciju Alena Stevanovića u 10. minutu načeo mrežu Slobode i najavio pobedu (2:1). Usledilo je potom prvo ovosezonsko domaćinstvo i novobeogradski derbi protiv Radničkog u kojem je Luković uspeo da proigravanje Nikole Kodžića hladnokrvno pretoči u vođstvo, međutim gol na stadionu Bežanije, privremenom domu Traktorista, ispostavio se kao dovoljan samo za remi (1:1).

Povratak na pobednički kolosek Luković je režirao u Inđiji gde je u poslednjim minutima iznudio penal, a potom ga i pretočio u gol vredan tri boda (1:0). Treći realizovani jedanaesterac doveo je napadača rođenog 2005. godine na kotu devet, a već u sledećem kolu, prethodnog vikenda, Luković je atraktivnim pogotkom protiv Metalca stigao do dvocifrenog broja golova ove sezone. Još jednom je na Novom Beogradu koban po rivale bio tandem Kodžić-Luković, a prvi strelac Traktorista posle nekoliko pogodaka u kojima je demonstrirao fizičku dominaciju i kontrolu lopte pokazao je da poseduje i odličan udarac.

Perspektivni golgeter igrama u prethodnih mesec dana popravio je već zapaženi učinak tokom jeseni i nastavio trku za prvog strelca Mozzart Bet Prve lige u kojoj za liderom Slavišom Stojanovićem iz Inđije zostaje samo za gol. Još jesenas bilo je potpuno jasno ono što je prvoligaška publika mogla da nasluti i prethodne sezone kada je Luković dobio prvu šansu na seniorskoj sceni. Bačen u vatru sa tek napunjenih 16 godina golgeter Novobeograđana debitantsku sezonu upotpunio je sa dva gola i tako se deklarisao kao potencijal za visoke domete.

Posle perioda adaptacije i letnjih priprema Luković je prethodnog leta zadužio odgovornu ulogu prve opcije u napadu i na pravi način iskoristio šansu. Pokazao je mladić kojeg krase izuzetan sklad snage i koordinacije da se odlično snalazi u ulozi naistuernijeg igrača, ali i po levom boku odakle ume da ulascima u sredinu napravi pometnju odbranama rivala te će preostalih nešto više od dva meseca na prvoligaškoj sceni biti prilika da nastavi trenutno eksponencijalni uspon pred gotovo izvesne izazove na višem nivou.

Nije ni čudo što su utakmice IMT-a postali pravi magnat za brojne menadžere i izlanike velikih evropskih klubova. U subotu ih je bilo trojica. Jasno je da se klubu sa Novog Beograda smeši milionska prodaja.



tagovi

IMTMiloš Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara