Reprezentativci Republike Irske (©Reuters)
Reprezentativci Republike Irske (©Reuters)

Oprez za Irce, Luksemburg raste, najveća opasnost preti od Beograđanina Sinanija

Vreme čitanja: 4min | sub. 27.03.21. | 12:18

Grupa A kvalifikacija za Mundijal u Kataru: U odnosu na meč sa Srbijom na Marakani, domaćin i bez napadača Brajtona Erona Konolija

Poznata vam je fraza "svi danas igraju fudbal“? Ova krilatica poslednjih godina mogla bi da se kaže i za Luksemburžane. I dalje ih većina gleda sa nipodaštavanjem, ali iz godinu u godinu rastu. Naravno, autsajderi su Grupe A, teško će da se suprostave Portugaliji, Srbiji i Republici Irskoj. Na papiru, sa Azerbejdžanom bi trebalo da se bore da izbegnu "fenjer" u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru naredne godine.

Dok su Irci odigrali u sredu meč na Marakani protiv Srbije i poraženi sa 3:2 od Orlova na debiju Dragana Stojkovića Piksija, Luksemburg ovaj ciklus kvalifikacija počinje u subotu (20.45) u Dablinu. Domaćin je favorit, ali daleko od toga da je već upisao sigurna tri boda. Ostrvljani su oslabljeni povredama, pa selektor Stiven Keni za meč protiv naše reprezentacije, a i za današnji duel, nije mogao da računa na najjači sastav. Golmani Kuvin Galaher i Daren Rendolf, zatim Kevin Long, Konor Hurihan i Kalum O’Dauda, nisu mogli da igraju na startu kvalifikacija za Mundijal.

Izabrane vesti

20.45: (1,60) Republika Irska (3,80) Luksemburg (6,00)

Irci mnogo bolje igraju na svom stadionu, ali neće imati huk s tribina. Luksemburg je u Ligi nacija pobedio Crnu Goru u Podgorici (2:1) i Kipar na svom terenu (2:0). U prethodnim ciklusima jedan od najboljih igrača reprezentacije zemlje Beneluksa bio je rođeni Beograđanin Danel Sinani. Prošle godine je stigao u Norič, igrao za mladi tim, ali nije uspeo da se nametne u redovima Kanarinaca, pa je sreću potražio u Belgiji, u Vasland Beverenu. Ove sezone nije standardan u ovom timu Župiler lige. Uglavnom ulazi s klupe za rezerve. Postigao je dva gola u ovom šampionatu. U selekciji Luka Holca igra i nekoliko fudbalera na "ić“ – Enes Mahmutović, Edvin Muratović i Aldin Skenderović.

Kao predigra za start kvalifikacija, Luksemburg je u sredu odigrao prijateljski meč sa domaćinom SP naredne godine, Katarom i doživeo poraz od 1:0. Pre toga Luksemburžani su odigrali 17. novembra prošle godine kada su na svom trerenu remizirali bez golova protiv Azerbejdžana u Ligi nacija, protivnika i u ovim kvalifikacijama. Ove dve selekcije su poslednji put odmerile snage pre 34 godine, kada su zeleno-beli slavili u Dablinu sa 2:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Selektor Ostrvljana Keni još ne zna za pobedu na kormilu Iraca. Iz devet pokušaja nije osetio slast trijumfa. Iako bi kiks protiv Luksemburžana izvesno odvojio već sada zeleno-bele od mogućeg odlaska na Mundijal naredne godine, kormilar domaće selekcije kaže da nema pritiska.

"Važno je da pobedimo. Da li moramo? ​​Šta znači obavezna pobeda?“, zapitao se Keni i dodao:

"Želimo da odigramo dobro i bićemo vrlo odlučni da osvojimo tri boda, to je naš cilj. Stav igrača je izuzetan. Odigrali smo veoma dobro pre neki dan protiv Srbije. Bili smo razočarani što smo izgubili, ali sada želimo da dobijemo Luksemburg“, nije bio previše pričljiv selektor Republike Irske, prenosi Skaj Sports.

20.45: (5,10) Srbija (3,45) Portugalija (1,87)

U odnosu na meč sa Srbijom, Keni ne može da računa na napadača Brajtona Erona Konolija. On se povredio u Beogradu u sredu na startu evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru naredne godine.

-------------------------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-------------------------


tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvoreprezentacija LuksemburgaFudbalska reprezentacija Republike Irskereprezentacija Republike Irske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara