Oproban recept – oprost dugova i čisti papiri: Filip Kljajić otišao u Drugu ligu Japana

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.01.20. | 08:15

Partizan bez jednog golmana, ugovor na dve godine

Nije im se dalo da zaigraju zajedno u Humskoj - hoće na Topčiderskom brdu. Filip Kljajić i Nermin Haskić braniće boje istog kluba: nekoliko sedmica posle prvog strelca Superlige u minuloj sezoni član Omije postao je i doskorašnji golman Partizana.

Transfer se „kuvao“ poslednje dve sedmice, da bi realizovan tokom božićnih praznika. Prema informacijama Sportskog žurnala, Kljajić je na Badnji dan otputovao u Japan, da bi posle lekarskih pregleda karijeru nastavio u klubu koji je prethodnu sezonu okončao na trećem mestu tabele Druge lige, ali kroz baraž nije uspeo da se domogne plasmana u elitni rang. Saradnja će biti ozvanična na dve godine.
Zahvalan sam klubu što mi je omogućio da igram fudbal u Japanu. Radujem se što ću uskoro upoznati saiograče i što ću braniti za Omiju, kao i što ću biti u prilici da upoznam japanski stil života. To je veliko zadovoljstvo. Daću sve od sebe da se čelnicima odužim na poverenju, kako igrama na terenu, tako i ponašanjem van njega“, rekao je posle potpisa Filip Kljajić.

Izabrane vesti

Na oproštaju od Partizana, Kljajić se odrekao svih dugovanja koja je klub imao prema njemu, u zamenu za „čiste“ papire. To znaći da je otišao kao slobodan igrač, iako je imao ugovor do leta 2021. Ovakav model poslovanja se odomaćio u Humskoj, pa je Kljajić 46. fudbaler koji odlazi bez obeštećenja u poslednjih pet godina.

Trener Savo Milošević ostaje sa Vladimirom Stojkovićem (prvi izbor), mladim Aleksandrom Popovićem, te Nemanjom Stevanovićem, no činjenica da bivšem golmanu Čukaričkog na leto ističe ugovor možda će značiti dolazak novog golmana. Ako se to desi, prvi pik je mladi reprezentativac Marko Ilić, iza koga je sjajnih šest meseci u Voždovcu.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara