Fudbaleri Ponte Prete (©Reuters)
Fudbaleri Ponte Prete (©Reuters)

Oproštaj Ponte Prete i Koritibe: Makaku čekaju korenite promene, Gamaljo juri titulu kralja strelaca

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.11.21. | 22:10

Brazil 2: Tim iz Kampinasa obezbedio opstanak, dok je Glorioso osigurao promociju u najviši rang, pa u poslednjem kolu Serije B nemaju rezultatski imperativ

Oproštaj Ponte Prete i Koritibe u ovosezonskom izdanju brazilske Serije B biće večeras na stadionu Moises Lukareli u Kampinasu. Domaća Makaka u poslednje 38. kolo ulazi sa velikom dozom olakšanja, pošto je eliminisala rizik od ispadanja. Sa druge strane, gost je obezbedio promociju, te je podjednako rasterećen (23.00).

23.00: (2,75) Ponte Preta (3,00) Koritiba (2,60)

Izabrane vesti

Ponte Preta je pobedom nad Konfijansom stigla do 46 bodova i sada na teren ulazi bez pritiska. Tim je već pustio neke igrače na odmor i proći će kroz korenite promene za 2022. godinu, na terenu i van njega. Kako u igračkom kadru, tako i u odboru posle klupskih izbora prošle subote.

Trener Žilson Kleina je uspeo da spase ekipu i ostavi je u drugom rangu. Kako predstojeća utakmica više nije bitna, a zimajući u obzir da ima suspendovani i povređeni, jasno je da će Kleina biti bez devetorice aduta. Stoga će postava za finalni okršaj biti puna novih imena. Glavna novina je debi defanzivca Gustava Siprijana među starterima, biće to prvi put da kao profesionalac počne utakmicu. Andre Luiz, Tales i Žosijel bi takođe trebalo da se pojave u timu.

----------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------------

U međuvremenu, drugoplasirani tim Serije B, koji je sakupio 64 boda, ima garantovan ulazak u Seriju A. Istina, Koritiba više nema šanse da osvoji titulu u drugom rangu, pošto je Botafogo na pet koraka ispred. Posledično tome, glavna borba u finalnoj rundi za Glorioso je individualna - Leo Gamaljo deli prvo mesto sa Eduom iz Bruskea na čelu liste strelaca. Obojica imaju po 16 golova.

Kormilar Koritibe Gustavo Morinigo odlučio je da za poslednju utakmicu na teren izvede mešoviti sastav, sa šest startera i pet rezervista. Vilijan Farijas i Rafinja su suspendovani i ne igraju. Enrike i Robinjo su van stroja, a konačno, Vilson i Val nisu ni putovali pošto su poslati ranije na odmor.

Interesantno, na 20 prethodnih međusobnih dvoboja u ligi nijednom se nije radovao gost. Ove sezone Koritiba je slavila kod kuće sa 2:0.


tagovi

Brazil 2Ponte PretaKoritiba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara