Oprosti, izvini, znaj da nisam bio svoj: Krstajić planuo, pa grlio i ljubio momka koji vraća loptu u igru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.04.22. | 22:42

Đorđe Jovanović sa dva gola doneo Makabiju pobedu u derbiju Tel Aviva sa Hapoelom – 5:0

Dobro je delovao Makabi u završnici osnovnog dela prvenstva, malo usporio početkom doigravanja, da bi konačno podsetio na trijumfalne dane u premijernom pobedom u plej-ofu izraelskog prvenstva razgalio navijače na Blumfildu. Pogotovo što je preko puta bio gradski rival. U derbiju Tel Aviva stradao je Hapoel – 5:0.

Utakmicu su obeležili Mladen Krstajić i Đorđe Jovanović. Trener postupcima tokom i po okončanju meča, napadač učinkom na terenu. Na kraju – svi zadovoljni.

Izabrane vesti

Iako nije delovalo da će tako biti. Pred kraj prvog dela, dok je gost odolevao, a na semaforu stajao početni rezultat, bivši selektor Srbijre i šef stručnog štaba TSC-a je planuo. Iznerviralo ga je što momak iz omladinske škole, zadužen za vraćanje lopte u igru, nije brže ubacio rekvizit na teren. Izašao je iz restriktivnog prostora, došao do mladića i zamerio mu što, prema mišljenju stratega, nije pažljivije pratio igru. Nervoza Krstajića može da se razume, ako se ima u vidu da ga ga tamošnji mediji redovno „smenjuju“ i neprestano postavljaju pitanje njegovog statusa na kraju sezone, iako je stabilizovao ekipu.

A onda, kad mu se, posle isključenja gostujućeg veziste Šaja Elijasa u čak desetom minutu prvog poluvremena, ekipa razmahala terenom koristeći brojčanu prednost. Dala je pet golova za malo više od pola sata, što je najubedljivija pobeda Makabija pod komandom Mladena Krstajića. Dovoljno za osmehe i divan gest srpskog trenera koji je dok je govorio za medije odmah posle meča pozvao dečka zaduženog za vraćanje lopte, zagrlio ga pred kamerama, očinski poljubio i – izvinio. Veliki gest.

Prva stvar, izvinjavam se zbog reakcije koja je bila glupa. Ti bi bio naš najbolji igrač na derbiju“, obratio se Krstajić momku na engleskom, potom pohvalio izabranike koji su bili dovoljno strpljivi. „Izvanredna utakmica, koju je bilo teško igrati posle dva poraza, ali momci su pokazali snažan karakter. Sve je na kraju ispalo kako smo se nadali. Bio sam akjter derbija u Srbiji, znam koliko tenzije nose ovakvi dueli, a voleo bih ako bismo mogli uvek da igramo ovako“.

Vesnik pobede Makabija je, kao po običaju, Đorđe Jovanović. Pri rezultatu 0:0, zimski novajlija iz Čukaričkog je načeo goste, da bi u 81. minutu pogodio još jednom i sa dva gola stigao do devet pogodaka otkako je stigao u Tel Aviv.




tagovi

Makabi Tel AvivĐorđe JovanovićMladen Krstajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara