Keinde Fatai (©AFP)
Keinde Fatai (©AFP)

Optužbe u Rumuniji: Napadač Arđeša lagao za godine?

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.11.21. | 14:28

Keinde Fatai je morao da reaguje na izjavu svog bivšeg trenera Georgija Butojua pred meč sa Botošanijem (petak, 19.30), u 14. kolu rumunske Lige 1

Sa rumunskim fudbalom nikada nije dosadno. Praktično da ne može da prođe jedna nedelja bez nekog skandala. Istina, za većinu je zaslužan kontroverzni vlasnik FCSB Điđi Bekali, ali desi se ponekad, kao ovog petka, da on nije glavna vest. Mesto pod reflektorima sada je zauzeo Keinde Fatai, novi napadač prvoligaša Arđeša.

Nigerijski centarfor, koji je jedan deo karijere proveo u Klub Brižu i Sparti iz Praga, susreo se sa nesvakidašnjim optužbama pred meč sa Botošanijem, koji ga očekuje u petak od 19.30 časova. Njegov bivši trener Georgi Butoju poručio je da je čuo kako Fatai zapravo ima četiri godine više nego što je prijavio, 35.

Izabrane vesti

19.30: (3,20) Arđeš (2,75) Botošani (2,65)

Fatai je došao u Rumuniju 2007. godine iz JUTH-a. Prvi klub mu je bio Farul, nastupao je za omladince tamo, a trener mu je bio baš Butoju.

„Imao sam grupu dečaka koji su rođeni 1990. godine, ali mislim da je on bio stariji. Neke kolege su našle njegovu člansku kartu ili tako nešto. Pisalo je da je rođen 1986. Kolege su našle i neku svesku u kojoj je pisalo da je četiri godine stariji. Ne znam da li je to tačno… Video sam ga protiv FCSB, nije izgledao dobro. Možda nije dobro trenirao tokom suspenzije“, kazao je Butoju, koji je poslednji trenerski posao radio 2013. godine, kada je sedeo na klupi Sageate.

Fatai je bio suspendovan na godinu dana prošle godine, pošto je bio pozitivan na doping testu dok je igrao za Astru. Pored njega suspenzije su zaradilio i Takajuki Seto i Aleksandru Jonica. Uprzo je tim iz Đurđua otpustio Fataija, a kaznu je odslužio zvanično 1. oktobra, kada je i potpisao za Arđeš.

Odigrao je tri meča do sada, protiv Miovenija (0:0), Farula (2:1) i FCSB u prošlom kolu, koji je Arđeš izgubio sa 2:1. Bio je to prvi poraz njegovog tima posle sedam uzastopnih mečeva (pet pobeda i dva remija).

Ne volim da pričam o takvim stvarima. Znam ko sam! Otkad sam došao u ovu zemlju radio sam svoj posao. Taj trener koji je pričao, uz svo nužno poštovanje, vodio je tada drugi tim Farula. Moj trener je bio Jon Marin, on me je i doveo ovde da igram. Bio sam dobar, najbolji u timu, zato je rekao da sam stariji. Pre svega, nisam mogao da napustim zemlju dok ne napunim 18 godina i to sam učinio samo uz pomoć Jona Marina, koji je napravio dokumente tako da mi bude staratelj. Pogledajte šta onaj čovek priča. Tužiću ga, tražiću da iznese dokaze. Ne može da me uništi, da blati moje ime“, besno je prokomentarisao Fatai pred duel sa Botošanijem.

O čudnim optužbama pričao je i trener Arđeša Andrej Prepelica.

Kao trener kažem da mi to ne deluje normalno, ne znam odakle je on izašao i zašto daje takve izjave posle toliko vremena. Fatai nije dete, pa da se diskutuje o tome koje je godište. Igrao je za važne evropske klubove, verovatno su mu svi proveravali dokumente i takve stvari jednostavno ne bi mogle da prođu. Dugo je u Rumuniji, svi znaju za njega i on je važan igrač za naš tim“, kazao je Prepelica.


tagovi

Keinde FataiArđeš PiteštiBotošani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara