Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Orhusu stiže večita mušterija, Sonderjisk 11 utakmica ne zna za trijumf

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.09.21. | 13:23

Spušta se zavesa na 10. kolo šampionata Danske

Polako se kristališu timovi koji će voditi bitku za titulu, šampion Brendbi je već u lepom minusu, a glavni pretendenti da mu skinu krunu s glave su Midtjilan i Kopenhagen. Danski šampionat se kao i prethodnih sezona deli na dva dela – plej-of i plej-aut – i želja svih onih koji ne pucaju na visok plasman je da makar kao poslednji uđu u plej-of i tako izbegnu borbu za opstanak.

Izvesno je da će Vejle ostati u donjem domu, sem ako ne dođe do naglog zaokreta, što je malo verovatno. A, Orhus i Sonderjisk u poslednjem meču 10. kola žele da produže seriju dobrih rezultata i nastave uspon.

Izabrane vesti

19.00: (1,80) Orhus (3,60) Sonderjisk (4,60)

Orhus je vezao tri pobede na dva fronta. U prvenstvu Danske uzeo je meru Silkeborgu i Vejlu, da bi potom uspešno prošao u narednu rundu Kupa Danske savladavši Frem. Niz Sonderjiska kraći je za jednu recku. Po trijumf u šampionatu i kupu.

Trljaju ruke svi u Orhusu jer im u goste dolazi večita mušterija. Sonderjisk nije izašao kao pobednik iz duela sa Orhusom od 2017. godine. Tačnije, 11 utakmica nije osetio slast pobede. U tom intervalu Orhus je upisao sedam pobeda, a poslednja četiri meča na svom bunjištu Orhus je dobio.

U Sonderjisku nemaju razloga za optimizam...

DANSKA 1 – 10. KOLO

Nedelja

Midtjiland - Randers 1:0 (1:0)

Viborg - Odense 1:1 (1:0)

Nordsjiland - Kopenhagen 1:5 (0:1)

Brendbi - Olborg 2:1 (0:1)

Vejle - Silkeborg 2:4 (2:3)

Ponedeljak

19.00: (1,80) Orhus (3,60) Sonderjisk (4,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

DanskaDanska 1OrhusSonderijske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara