(©MN Press)
(©MN Press)

Orlovi iz Superlige na turneji: Protiv Dominikanske Republike 25. januara, SAD šest dana kasnije

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.12.20. | 10:11

Reprezentacija Srbije sačinjena od igrača iz domaćeg prvenstva odigraće dva meča krajem prvog meseca naredne godine

Fudbalska reprezentacija Srbije, sastavljena od igrača iz Superlige, odigraće dve prijateljske utakmice krajem januara. Za protivnike će imati selekcije Dominikanske Republike i Sjedinjenih Američkih država.

U pitanju je turneja po Americi, planirana od 21. do 31. januara, s tim što će Dominikanska Republika ugostiti Orlove 25. januara na stadionu Feliks Sančez u Santo Domingu. Duel sa državnim timom SAD na programu je poslednjeg dana u mesecu.

Izabrane vesti

"Sa radošću vas obaveštavamo o prijateljskom susretu sa reprezentacijom svetske klase kao što je Srbija, rival visokog profila koji se nalazi na 30. mestu FIFA rang liste. Dugo smo radili na organizaciji ovog izazova i želimo da se zahvalimo Fudbalskom savezu Srbije što je prihvatio naš poziv", izjavio je predsednik FS Dominikanske republike Ruben Garsija Siprijan.

Reprezentacija Dominikanske republike poslednji takmičarski meč odigrala je više od 14 meseci, a susret sa Srbijom biće dobra provera za selekciju meksičkog trenera Žaka Pasija pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.


Plan FSS je da na turneju pođu isključivo fudbaleri iz domaćeg prvenstva, konačan izbor zavisiće od predloga klubova. Svaki će imati pravo da pošalje po dva kandidata, a predstavnici saveza će na kraju doneti odluku o konačnom spisku.

Srbija još uvek nije odabrala selektora, pa bi naslednik Ljubiše Tumbakovića, ukoliko skorije bude odabran, mogao da debituje u Dominikanskoj Republici. Pitanje je ipak i kakva će biti selekcija na turneji zbog termina odigravanja mečeva usred zimskih priprema superligaških klubova.

Fudbalski savez Srbije je i ranijih godina organizovao utakmice u januaru, početkom prošle godine je planirana turneja na Karibima i dueli sa Sent Ktisom i Nevisom i selekcijom Barbadosa, ali je na kraju otkazana. Pre nepune četiri godine Orlovi su se predvođeni Slavoljubom Muslinom sastali sa reprezentacijom Sjedinjenih Država u San Dijegu, susret je okončan bez golova. Tada su takođe selekciju Srbije činili igrači iz Superlige.


tagovi

FSSSrbijareprezentacija Superlige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara