Orlovi podržali akciju FSS i Mozzarta "Fudbal je za devojčice"

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.10.21. | 12:49

Cela muška reprezentacija, na čelu sa selektorom Piksijem stala iza velike akcije i poslali važnu poruku pred odlučujuće mečeve za plasman na Mundijal

One nisu zvezde i verovatno nikada niste čuli za njih. Ali, u Srbiji mnogo fudbalerki zna da skine poteze Mitrogola, Sergeja, Tadića... Na hiljade devojaka već godinama vredno trenira, takmiči se u okviru domaće lige i pokušava da se izbori za svoje mesto na velikoj sceni. Neke su uspele, ali glas svih njih je počeo da se čuje tek u jeku sjajne kampanje u organizaciji FSS-a i Mozzarta. Posle nagrade UEFA, aplauzi za projekat „Fudbal je za devojčice“ stigli su i od Piksijevih „orlova“!

20.45: (8,50) Luksemburg (4,70) Srbija (1,43)

Izabrane vesti

Transparent koji su mlade nade ženskih fudbalskih klubova nedeljama nosile po terenima nižih i razvojnih liga, dospeo je i u ruke članova muške reprezentacije. Opširnije pogledajte OVDE.

Ovacije su prethodno stigle čak iz Niona – UEFA je svrstala ovaj projekat među tri najbolja u kategoriji komunikacija u fudbalu! Evropska kuća fudbala je, u nikad jačoj konkureciji, među 150 projekata iz 43 nacionalna saveza, rešila da nagradi ovu sjajnu inicijativu za afirmaciju mladih fudbalerki u Srbiji! Više možete videti OVDE.

Više desetina ženskih klubova priključilo se akciji, snimalo promotive spotove... Širom Srbije kružila je poruka da je fudbal i za devojčice, a sve je počelo zaustavljanjem saobraćaja na Slaviji u junu. Članice Superlige i njihove saigračice iz mlađih kategorija su usred kružnog toga pokazivale umeće sa loptom, a video je obišao Evropu.

Podrška je tada stigla od selektora Dragana Stojkovića Piksija.

"Lično imam veoma pozitivno mišljenje kada je ženski fudbal u pitanju. Poslednjih 15-20 godina ženski fudbal razvija se strahovitom brzinom, postaje izuzetno popularan među devojkama. Puna podrška svim ovim devojkama, igrajte fudbal, uživajte u fudbalu, videćete koliko je to lep sport. Uz vas smo".

Posle Slavije, ženski fudbalski klubovi iz svih krajeva Srbije slali su upite kompaniji Mozzart sa željom da se priključe akciji. Lozničanke i njihove rivalke iz Požege zajedno su snimale video u Banji Koviljači, uoči meča Razvojne lige. Više pronađite OVDE.

Redom su potom isto učinile fudbalerke Zrenjanina, sela Vučje kod Leskovca, Vrnjačke Banje…

Sve sa ciljem da se devojčice širom zemlje ohrabre da pokažu šta sve umeju sa loptom!



tagovi

Fudbal je za devojčicekompanija mozzartFSSFudbalski savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara