©Reuters
©Reuters

Orlovi preuzeli vrh: Benfika kornerima nastavila seriju pobeda,

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.02.24. | 21:07

Žil Visente posle prekida izgubio konce utakmice u Lisabonu (3:0)

Serija pobeda Benfike nastavljena je večeras protiv Žil Visentea (3:0), te su Orlovi iz Lisabona iskoristili odlaganje Sportingove utakmice da preuzmu čelo šampionske trke.

Dva gola posle kornera u prvom poluvremenu najavila su 16. pobedu u šampionatu branioca krune koji je istovremeno nastavio niz prvenstvenih utakmica bez poraza dug 19 koraka.

Izabrane vesti

Od poraza protiv Boaviste koja je u sudijskoj nadoknadi uspela da režira preokret na prvenstvenoj premijeri, Benfika je na svakom narednom koraku uvećavala bodovni saldo uz samo tri remija. Malo je rivala koji su uspeli da otkinu bodove Orlovima, a spisak je ostao nepromenjen i posle večerašnjeg susreta jer se otpor Žil Visentea ispostavio kao nedovoljan da pomrsi račne domaćinu.

Vodeći gol bio je delo Artura Kabrala posle kornera, na asistenciju Anhela di Marije, a udarac iz ugla prethodio je i drugom golu, pošto je nakon prekida najspretniji pred golom rivala bio Žoao Neves.

Pogoci posle prekida ugasili su tračak nade gostiju, dok je sve dileme otklonio Rafa Silva posle samo četiri minuta igre u nastavku.

Portugalski vezista je neodbranjivim udarcem sa leve strane u dalji ugao uvećao vođstvo. Rezultat iz 49. minuta ostao je aktuelan do poslednjeg sudijskog zvižduka pa je Benfika prestigla Sporting koji sada ima dva boda manje, ali i uakmicu zaostatka jer je susret zakazan za subotu protiv Famalikaa otkazan. Istovremeno, Žil Visente je ostao na 22 boda, uz deseti poraz u prvenstvu ove sezone.

PRIMEIRA - 20. KOLO

Subota

Portimonense - Aruka 1:2 (0:0)

/Kariljo 71 - Mujika 48, Roća 52/

Famalikao - Sporting OTKAZANO

Porto - Rio Ave 0:0

Nedelja

Šaves - Farense 1:1 (0:1)

/Ernandez 53 - Bruno Duarte 35/

Vizela - Gimarais 0:1 (0:0)

/Andre Silva 80/

Benfika - Žil Visente 3:0 (2:0)

/Kabral 15, Neves 34, Rafa Silva 49/

Estoril - Estrela Amadora 1:0 (0:0)

/Fernandes 57/

Braga - Moreirense 1:0 (1:0)

/Ruiz 8/

Ponedeljak

21.15: (2,40) Kasa Pija (3,25) Boavista (3,05)

***kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara