Foto: FSS
Foto: FSS

Orlovi stali uz rame prvaku sveta, Argentinci ipak prejaki: Raduje dobra igra, imperativ protiv SAD-a

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.09.21. | 20:44

Futsal reprezentacija Srbije nije uspela da dođe ni do boda u susretu sa aktuelnim svetskim šampionom

Šteta! Nosili su se Orlovi ravnopravno sa braniocom trona. Dva puta vodili. Na kraju su ipak ostali praznih šaka. Jednostavno, Argentina je bila prejaka. Bilo je i čudnih sudijskih odluka, ali one nikako nisu alibi našoj reprezentaciji. Izašli su srpski futsaleri hrabro na teren, pokazali da mogu da se nose sa maestralnim Argentincima. Možda je malo sreće nedostajalo da se upiše makar bod. Koji bi bio veoma vredan. Na kraju, ipak - 2:4.

Iako je šampionat sveta u Litvaniji otvoren sa dva poraza, nisu potonule sve lađe našoj selekciji. Ostaje borba za treće mesto sa selekcijom SAD (koja je pretrpela poraz od Irana - 2:4), ubedljiv trijumf bi mogao da pošalje Orlove u drugu fazu. Pored prvoplasiranih i drugoplasiranih, plasman u osminu finala izboriće i četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Zato je svaki gol bitan. Što na težini daje činjenici da Srbija nije pretrpela teške poraze i da susret sa rivalom koji ne bi terbalo da predstavlja problem dočekuje sa tri gola minusa (20. septembar, 19.00). Amerikanci imaju gol razliku 2:15.

Izabrane vesti

Od starta je bilo jasno da nas čeka uzbudljiv susret. Orlovi su zaigrali hrabro protiv aktuelnog šampiona sveta, od starta pokazali da mogu da se nose sa izazovnim protivnikom. Posle sedam minuta igre, Srbija je stigla do prednosti. U lisu strelaca se upisao Stefan Rakić. Argentincima je postalo jasno da ih čeka težak zadata, posle rutine sa Amerikancima u prvom kolu (11:0).

Usledio je momenat o kojem će se pričati. Isključenje je zaradio reprezentativac Srbije Miloš Stojković. On je u borbi za loptu visoko podigao nogu i zakačio golmana Argentine po glavi. Sudija je odmah pokazao crveni karton, ali je usledila VAR provera. Činilo se da se predomislio, ali je posle konsultacije sa kolegama ipak odlučio da ostane pri prvobitnoj odluci. Stojković je napustio teren, a Orlovi su ostali sa igračem manje u polju na dva minuta.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Vrlo brzo Argentinci su iskoristili višak. Stigli su do poravnanja uz pomoć golmana Miodraga Aksentijevića, koji je na kraju preterao loptu preko linije gola koji je čuvao. Usledila je majstorija Lazarevića. Sjajnim udarcem je samo minut kasnije lobova protivničkog golmana, poslao loptu u malu mrežu i vratio prednost našoj reprezentaciji.

Nastavila je Srbija da preti, ali je ubrzo ostala bez snage. Prvaci sveta su preuzeli konce igre i u rasponu od 60 sekundi stigli do potpunog preokreta. Na ulasku u 11. minut je Brandi poravnao, na isteku je Vaporaki doneo prednost Gaučosima.

Odlično su zaigrali Orlovi u nastavku. Pretili preko Kocića, Tomića i Lazarevića, ali je mreža Argentine ostala mirna. Otišlo se na odmor sa golom prednosti u korist Argentinaca.

Po povratku sa pauze, nešto mirniji početak drugog dela. Ponovo su Argentinci povratili kontrolu, pretili preko Staconea i Bazilea, da bi u 24. minutu stigli i do novog pogotka. Boruto je pogodio mrežu Aksentijevića za 4:2.

Pokušala je Srbija da se trgne, imala dva dobra pokušaja, ali je golman Argentine pokazao sjajne reflekse i sačuvao mrežu posle pokušaja Petrova i Rakića. Iskusni Aksentijević je vrhunskim intervencijama na drugoj strani ostavljao našu selekciju u igri, ali se taktički perfektni Argentinci nisu dali. U smiraj susreta je Aleksić imao sjajnu priliku, tukao je sa ivice peterca, ali je prebacio loptu preko protivničkog gola. Na satu je ostalo još tri minuta.

SVETSKO PRVENSTVO U FUTSALU - 2. LPČP

Petak

Grupa F

Iran - USA 4:2 (3:1)

Argentina - Srbija 4:2 (3:2)



tagovi

futsalreprezentacija Srbije u futsalu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara