Erling Haland (©Reuters)
Erling Haland (©Reuters)

Osetila i Sevilja moć Sitijevog napada sa norveškim šmekom: Haland seje strah i u Ligi šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.09.22. | 22:55

Sjajni napadač nastavio golgetersku seriju i u Ligi šampiona, Građani se prošetali Sančes Pishuanom

Erling Haland nastavlja da seje strah. Posle 10 golova na prvih šest nastupa u Premijer ligi, sa dva je otpočeo pohod na ušati pehar. Sevilja nije bila ni do kolena kaznenoj ekspediciji Pepa Gvardiole, nemoćno je gledala kako engleksi šampion strpljivo plete mrežu pred njenim kaznenim prostorom. Na kraju je i dobro prošla sa četiri komada u mreži - 4:0.

Andalužani su minule sezone imali jednu od najboljih odbrana Evrope. A onda su ovog leta prodali Dijega Karlosa i Žila Kundea. U petoj utakmici nove sezone pretrpeli su i četvrti poraz, skupa primili 12 golova. Nisu se večeras ništa pitali, Siti je na najbolji način krenuo u novi atak na pehar Lige šampiona koji mu godinama unazad izmiče iz ruku. Da li je Haland taj deo slagalice koji je Gvardioli dosad nedostajao? Ako se po jutru dan poznaje...

Izabrane vesti

Totalna dominacija engleskog kluba oslikava se jasno i kroz statistiku. Imali su gosti iz Mančestera 60 odsto vremena loptu u nogama, uputili 23 udarca - devet u okvir. Domaćin je samo šest puta pripretio i tek jednom naterao Edersona da interveniše. Iako bi protiv Sitija teško tražio bodove i u daleko boljoj situaciji, novi poraz nateraće Julena Lopetegija da se ozbiljno zamisli. Možda i upravu da razmisli o njegovom statusu...

Ređale su se prilike pred golom Andalužana. Sevilja je retko uspevala da vidi loptu, kamoli da je kontroliše. Bilo je samo pitanje vremena kada će Siti probiti led, a onda je Haland stupio na scenu. Centaršut Kevina De Brujnea sa desne strane, a Norvežanin se očekivano pojavio na pravom mestu. Građani rutinski dolaze do prednosti.

Mogli su gosti do još kojeg gola u nastavku. De Brujne je iz slobodnjaka pogodio spoljni deo mreže, Bono krajnjim naporom zaustavio Halanda u situaciji jedan na jedna. Tek u finišu poluvremena su Lopetegijevi izabranici prodisali, Papu Gomez je prirpetio rivalu, ali neprecizno. Na odmor se otišlo sa 0:1 na semaforu i zaključkom da je domaćin dobro prošao.

Nije Gvardiola očigledno bio zadovoljan, pa je tokom pauze naredio totalnu ofanzivu. Od kako je počelo drugo poluvreme, tako su Građani svom silom krenuli po drugi pogodak. Bono je sprečio De Brujnea da obraduje španskog trenera već u 49. minutu, pokušaji Kansela i Rodrija su bili neprecizni, a onda je Foden otključao odbranu Sevilje. Prihvatio je pas Kansela u kaznenom prostoru rivala, namestio se sa par finti na šut pored Nemanje Gudelja i prizemnim udarcem duplirao prednost gostujuće ekipe.

Pokušavala je Sevilja da uzvrati, ali jalovo. Siti je bez problema čuvao prednost i čekao priliku da je uveća. Dočekao ju je u 67. minutu. Foden je šutirao sa ivice kaznenog prostora, Bono odbranio, ali je odbitak pokupio Haland i postigao drugi pogodak. Sjajno je ispratio situaciju i još jednom pokazao zašto je, iako veoma mlad, jedan od najboljih napadača na svetu.

Tačku je u drugom minutu nadoknade, stavio Ruben Dijas. Kanselo je sa desne strane zavrnuo loptu pred gol rivala i zemljaku ostavio lakši deo posla - 4:0.

SEVILJA - MANČESTER SITI 0:4 (0:1)

/Haland 20, 67, Foden 58, Dijas 90+2/

Stadion: Sančes Pishuan (Sevilja)

Sudija: Davide Masa (Italja)

Sevilja (3-4-3): Bono - Karmona, Gudelj, Nijanzu - Navas, Rakitić (od 46. R. Mir), Dilejni (od 46. Đordan), Akunja - Isko (od 78. Januzaj), Papu Gomez (od 73. Suso), Teljes (od 57. Dolberg)

Mančester Siti: Ederson - Gomez, Akanđi, Dijas, Kanselo - Foden (od 70. Palmer), Rodri (od 78. Filips), De Brujne (od 78. Marez) - Griliš (od 62. Gundogan), Haland (od 70. Alvarez), B. Silva

Žuti kartoni: Rafa Mir 89 (Sevilja)

GRUPA G

Dortmund - Kopenhagen 3:0 (2:0)

/Rojs 35, Gereiro 42, Belingem 83/

Sevilja - Mančester Siti 0:4 (0:1)

/Haland 20, 67, Foden 58, Dijas 90+2/



tagovi

Liga šampionaMančester SitiErling HalandFil FodenSevilja

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara