Nemanja Glavčić (©MN Press)
Nemanja Glavčić (©MN Press)

Osipa se srpski Himki: Bivši vezista Partizana u Volosu

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 16:44

Nemanja Glavčić sporazumno raskinuo saradnju sa ruskim klubom, karijeru nastavlja u Grčkoj

 U fuebruaru su u okolini Moskve oformili mali klan, ali ni nepunih šest meseci kasnije on se prepolovio. Nastavlja se osipanje“srpskog Himkija“. Pre četiri dana Nikola Antić je podigao dres Partizana, a ruski klub napustiće još jedan srpski fudbaler Nemanja Glavčić.

Nekadašnji vezista Partizana je godinu dana pre isteka ugovora sporazumno raskinuo saradnju sa Himkijem i uputio se u Grčku. Kako saznaje Mozzart Sport, Glavčić će karijeru nastaviti u Volosu u kojem ga u ponedeljak očekuju na lekarskim pregledima posle kojih će potpisati ugovor.

Izabrane vesti

Glavčić je u Himki stigao iz Slaven Belupa pre godinu i po dana, ali se posle dobrih partija u Hrvatskoj u Rusiji nije naigrao. Za sezonu i po odigrao je 35 utakmica za crveno-crne od kojih većinu sa klupe. Nije bio zadovoljan minutažom, pride je i ruski klub posle ispadanja u drugu ligu bio primoran da skreše platni spisak, pa su se dve strane dogovorile da je rastanak najbolja opcija za dve strane.

Imao je 26-godišnji vezista još zimus priliku da se vrati u Mozzart Bet Superligu, ovog leta javili su se i klubovi iz Mađarske i Izraela, ali je Nemanja odlučio da pruži ruku čelnicima ekipe koja je nedavno završenu sezonu grčkog šampionata okončao na šestoj poziciji plej-ofa.

Glavčić je seniorsku karijeru započeo u Partizanu, ali je za crno-bele upisao samo tri nastupa, pa je 2017. potpisao za subotički Spartak u kojem je igrao tri sezone pre nego što je započeo inostranu karijeru. Sada ga čeka novi izazov, a boje Himkija će od naredne sezone u drugom rangu od srpskih igrača braniti Petar Golubović i Stefan Melentijević.


tagovi

Nemanja GlavčićVolosLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara