(©Reuters)
(©Reuters)

Oskar Kardozo plete mrežu za Sportivo, Libertad se vraća na čelo tabele

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.03.21. | 23:05

Paragvajska Apertura: Kapiten crno-belih znao je u prošlosti da zagorča život plavo-žutima

Paragvajski kvartet veterana razbijen je odlaskom Nelsona Haeda Valdeza iz Sero Portenja, ali u paragvajskom šampionatu i dalje igraju tri velika imena – Oskar Kardozo, Roke Santa Kruz i Raul Bobadilja. Vratili su se u domovinu u poznim igračkim godinama, terorišu protivničke odbrane i ne nameravaju da okače kopačke o klin. Raula Bobadilja je posustao u Aperturi, od Rokea Santa Kruza rivala strahuju, a Oskar Kardozo je nemilosrdan. Ubilački instinkt nije ga napustio i trenutno je predvodnik tog trija, ali i njegovog Libertada sa kojim je pikirao prvo mesto.

Odlučili su Paragvajci da skrate Aperturu, sada šampionat broji 10 klubova, dva manje od prošlogodišnjeg šampionata zemlje omeđene Brazilom, Argentinom i Bolivijom, koja jedina uz Paragvaj na Zelenom kontinentu nema izlaz na more. U Klausuri je Olimpija ustoličena u novog vlada, nameštena joj je 45. kruna na glavu, a najveći paragvajski klubovi i gradski rivali vodiće bitke i u Aperturi za titulu. U okviru 9. kola paragvajske Aperture, Libertad dočekuje Sportivo Lukenjo (00.30).

Izabrane vesti

00.30: (1.47) Libertad (4.00) Lukenjo (6.50)

Oskar Kardozo i drugovi ispucali su dva loša dana, a trijumfom na stadionu dr Nikolas Leoz protiv Sportiva mogu da se vrate na lidersku poziciju i skinu Olimpiju sa samog vrha. Da Sportivo Lukenjo ume da bude neugodan osetili su na svojoj koži igrači Olimpije. Sportivo je okrenuo najtrofejniji paragvajski klub i slavio sa 4:2 iako su Roke Santa Kruz i saigrači imali komotnih 2:0 na poluvremenu.

Da li Libertad uči na greškama konkurenata za titulu pokazaće se kada ukrsti koplja sa Sportivom. Igraju crno-beli iz Asunsiona za nijansu slabije od očekivanog u Aperturi, a razlog treba tražiti u tome što uporedno nastupaju u kvalifikacijama za Kopa Libertadores. I dobro im ide. Plasirao se Libertad u treću, završnu fazu, a za prolazak u glavno takmičenje igra sa kolumbijskim Atletiko Nasionalom.

Poneće Libertad epitet favorita, a glavna uzdanica crno-belih za duel sa Sportivo Lukenjom je Oskar Kardozo. Iako gazi 37. godinu, bivši igrač Benfike i Olimpijakosa je nemilosrdan, postavio je lestvicu toliko visoko da navijači očekuju da reši svakog protivnika. Potpisao je kapiten Oskar Kardozo četiri trijumfa Libertada u Aperturi golovima i nastupio na svih sedam utakmica.

Prošle godine u Klausuri Libertad i Sportivo Lukenjo su doigrali nerešeno (2:2), a Oskar Kardozo je golom iz penala u 94. minutu doneo bod crno-belima. Na poslednjih devet međusobnih duela Libertad je upisao četiri pobeda. Jedna od njih je ostvarena u kupu, a Libertad je kasnije u najmasovnijem takmičenju podigao trofej. Sportivo Lukenjo od 2018. godine nije osetio slast pobede protiv Libertada. Na premijeri Klausure je slavio sa 3:2 posle preokreta, a strelac oba gola za crno-bele bio je Oskar Kardozo.

PARAGVAJ 1, APERTURA - 9. KOLO

Utorak

00.30: (1.47) Libertad (4.00) Lukenjo (6.50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Paragvaj 1ParagvajSportivo LukenjoLibertadOskar KardozoJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara