Markao (©AFP)
Markao (©AFP)

Oslabljeni Hebei čeka na prvenac

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.08.20. | 08:30

Nekada moćna ekipa koja je dovodila poznate igrače ove sezone bez pobede u prva četiri kola kineske elite. Danas prilika protiv očajnog Tjenđina

Nekada je Hebei plaćao i kapom i šakom. Igrali su za ovaj klub Havijer Maskerano i Ezekijel Laveci, ali kriza je pokucala i u najmogoljudnijoj zemlji na svetu. Usled pandemije virusa korona nije bilo spektakularnih transfera u 2020. Ekipe su oslanjaju na stare snage.

Tako je i Hebei ostao bez poznatih Argentiaca u 2020. godini, a to se odrazilo na rezultate. Ekipa je bez pobede u prva četiri kola u Sučou u Grupi B Superlige Kine, sa samo dva boda. Prilika za prvi trijumf u ovom šampionatu je današnji duel (14.00) protiv Tjenđin Tede, još jednog tima koji nije trijumfovao ove sezone i trenutno sa samo bodom je na poslednjem mestu.

Izabrane vesti

Osim dvojice Gaučosa – Maskerano je otišao u Estudijantes, a Laveci završio karijeru, Brazilac Fernandinjo je pojačao šampiona Guangdžou Evergrande, dok je Dalijenu prodat Đianglong Tao za 2.610.000 evra. Skromna pojačanja za ovu sezonu su Paulinjo iz portugalskog Portimonensea i Bosanac Samir Mamišević koji je holandskom Groningenu plaćen 1.500.000 evra. Osimove dvojice stranaca, tu su i starosedeoci – Brazilci Markao i Rikardo Gular, Ajun El Kabi (Maroko) i Baja Ture (Sijera Leone).

Tjenđin sa klupe predvodi poznati nemački sturčnjak Uli Štilike. Pre start šampionata ekipu je napustio Sandro Vagner, nekadašnji reprezentativac Nemačke. On je odlučio da završi karijeru i počne da se bavi trenerskim poslom. Od fudbalera sa inostranim pasošem Štilike je ove sezone mogao da računa još na zemljaka Feliksa Bastijansa i Frankaa Ačeamponga iz Gane.

Prošle sezone ova tima su slavila na svojim terenima, Hebei sa 2:1, a Tjenđin sa 2:0. Prethodnih pet utakmica ova dva tima završena su tipom 2-3 gola.

U prvom meču dana (12.00) igraju Vuhan i Čungćing koji nema još pobedu. Vuhan je ostvario dva trijumfa, uz dva poraza i boriće se za jedno od prva četiri mesta koje vode u plej-of. Španski stručnjak Hoze Gonzalez Lopez je stigao u ovaj tim neposredno pred start sezone i trenutno mu dobro ide. Najpoznatiji igrač tima je Leo Baptistao, nekadašnji napadač Rajo Valjekana i madridskog Atletika.

Čungćing je na startu sezone igrao samo sa kineskim fudbalerima, ali se polako priključuju i Brazilci Marselo Sirino, Fernandinjo, Alan Kardek i Marsinjo. Prošle sezone obe pobede u međusobnim susretima su ostvarile gostujuće ekipe. Vuhan je pobedio sa 1:0, a Čungćing sa 3:2. Na poslednjih šest utakmica ove dve ekipe nije bilo nerešenog ishoda.

KINA 1 – 5. KOLO

GRUPA A (DALIJAN)

Petak

Henan - Guangdžou Evergrande 1:3

/Karanga 86 - Paulinjo 42, Šihao 78, 84 /

Đijangsu - Šangaj Šenhua 0:1

/Moreno 20/

Subota

Šandong - Šenžen 2:0 (1:0)

/Pele 25, Liu Binbin 89/

Nedelja

Dalijan - Guangdžou R&F 0:1 (0:1)

/Zahavi 30pen/

GRUPA B (SUČOU)

Nedelja

Đindao - Peking Guan 3:3 (2:3)

/Alesandrini 41penal, 71, Džu 45 - Bakambu 18, Alan 21, Hou 30/

Šangaj SIPG - Šijadžuang 1:1 (0:0)

/Hulk 69 - Žang 50/

Ponedeljak

12.00: (2,70) Vuhan (3,20) Čungćing (2,50)

14.00: (1,80) Hebei (3,50) Tjenđin Teda (4,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kina 1KinaHebeiČungćingvuhan zalTjenđin Teda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara