©ACMilan
©ACMilan

Osmo pojačanje na San Siru: Stigla zamena za Kesija sa godinu dana zakašnjenja

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.08.23. | 19:01

Junus Musa potpisao do 2028. godine

Potpis po potpis, Milan je sve bliži tome da kompletira tim za narednu sezonu, a da ona još nije ni počela. Dve nedelje ostale su do starta italijanskog šampionata, a Rosoneri su predstavili i osmo pojačanje u letnjem prelaznom roku.

Ekipu Stefana Piolija pojačao je Junus Musa. Američki vezista potpisao je ugovor do leta 2028. godine, a Rosoneri su posle višenedeljnih pregovora uspeli da spuste cenu, pa će Valensiji platiti 20.000.000 evra u cugu i još koji kroz bonuse.

Izabrane vesti

Musa bi Milanu na sredini terena trebalo da donese nešto potpuno drugačije od ostalih veznih fudbalera koje ima na raspolaganju. Mnogi ga vide kao zamenu za Franka Kesija, čiji odlazak čelnici milanskog kluba prošle sezone nisu uspeli da nadomeste.

Zato je za posao koji je pet sezona obavljao reprezentativac Obale Slonovače u proteklih godinu dana bio zadužen Rade Krunić, koji je poprilično dobro obavljao zadatke, ali su na San Siru želeli da unesu svežu, mladu krv i zaoštre konkurenciju. Na kraju krajeva, Krunić bi do kraja prelaznog roka mogao i da napusti Milan pošto već neko vreme traju pregovori sa Fenerbahčeom.

Amerikanac je ponikao u Arsenalu, ali je već sa 16 godina napustio Emirate i preselio se u Valensiju. Za prvi tim Slepih miševa debitovao je u septembru 2020. godine, sa nepunih 18 godina, a od tada je do danas odigrao 108 utakmica za tim sa Mestalje. Upisao je i 24 nastupa za A selekciju SAD.

Pre Muse stigli su Kristijan Pulišić i Samjuel Čukvueze za po 20.000.000 evra, zatim centralni vezista AZ Alkmara Tidžani Rejnders za 19.000.000 i Ruben Loftus Čik iz Čelsija za 16.000.000, kao i napadač Salcburga Noa OkaforLuka Romero i Marko Sportijelo dovedeni su kao slobodni igrači.


tagovi

Junus MusaMilanLetnji prelazni rok 2023ValensijaTransferi uživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara