Rašo Radojičić: Bundesliga, Cvajta i treća liga kreću 30. aprila

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.04.20. | 08:34

Srpski trener smatra das u Amerikanci pogrešili što su otišli iz Nemačke jer u SAD – u je buknula epidemija

Rašo Radojićić je nekadašnji fudbaler čačanskog Borca, lučanske Mladosti, Vrbasa…Iz Srbije je krenuo u fudbalsku pečalbu pa je u Nemačkoj nastupao za Cvikau, Lajpcig, a kao trener radio je u Srbiji iz Minhena, Lajpcigu i Fortuni iz Lajpciga. Sve u svemu kao igrač i trener 21 godinu proveo je u Nemačkoj. Poslednjih godina, sa porodicom, živi u Lajpcigu odakle za Mozzart Sport govori o životu u nemačkom gradu u vreme virusa korona.

“Kod nas nema panike. Malo ljudi nosi zaštitne maske i rukavice. U Lajpcigu je za po dva sata skraćeno radno vreme marketa, apoteka, pekara…Dostava hrane funkcioniše dok kafići i restorani daju tople napitke za poneti. Svaka porodica može zajedno u šetnju, a ako želite sa prijateljima da se prošetate možete, ali samo dvoje. Policija sve nadgleda, igrališta za decu su ograđena i nalaze se pod zabranom korišćenja. Kazna za prekršioce je 150 evra”, kaže Radojičić.

Izabrane vesti

Govorilo se da su prodavnice u Nemačkoj ispražnjene. Šta nam možete reći?
“Namernica ima dovoljno. Čini mi se da je brašno malo deficitarno. Jedini problem je sa ubrusima, toilet papirom, ima ih, ali po jedan komad može da se kupi. Zaštitne maske, za višekratnu upotrebu, sup o ceni od pet evra za pakovanje od pet kmada”.

Kakva je situacija sa RB Lajpcigom i ostalim klubovima?
“Bundesliga kreće 30. aprila. Takođe, Cvajta i treća liga. Naravno, bez publike, dok amaterske lige su pod upitnikom. Trećeligaši negoduju jer će igranje bez prisustva navijača da proizvede dodatne gubitke”.

Da li znate za košarkaške prilike?
“Igrači iz Amerike otišli su svojim kućama. Za sad neće da se vraćaju. Mislim das u pogrešili jer je u SAD – u tek sad buknula epidemija. Pitanje je da li tamo imaju zdravstveno osiguranje, ovde su imali. I u Nemačkoj je 80.000 obolelih, preminulo je 800, što je 1 odsto. Pozdrav za našu Srbiju”, zaključio je Radojičić.

PIŠE: Đurđe Mečanin
FOTO: R. Radojičić, Priv. arhiva


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara