(Reuters)
(Reuters)

Oštre reči protiv Embapea: Idi, da te ne gledam više! Ponašaš se kao dete, hteo si svu moć, a nisi doneo LŠ

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.01.24. | 10:18

Kristof Dugari se baš okomio na prvu zvezdu PSŽ-a

Oni stariji ga se sećaju iz perioda provedenog u Bordou, Milanu, Marselju i nešto malo Barseloni. Novije generacije ga doživljavaju kao zakerala, koji sedi u studiju i gunđa. Ne bira vreme, mesto, niti žrtvu. Tako je, bez obzira na praznično raspoloženje, Kristof Dugari „opleo“ pod Kilijanu Embpeu i ne samo da navija da francuski reprezentativac ode iz Pari Sen Žermena, nego navodi da bi to za sve bilo korisno.

Em Dugari ne bi morao da ga posmatra, a priznaje da se umorio, em bi krilni napadač dobio motiv više u drugoj sredini. U ovoj deluje zasićeno. Baš to promećuje vlasnik titule prvaka sveta 1998. i kontinentalne krune dve godine kasnije.

Izabrane vesti

Svim srcem se nadam da će otići. Embape stagnira. Postaje predvidljiv u duelima, nedostaje mu snage i karaktera. Prečesto je nevidljiv. Izgled mu je negativan, sve više maše rukama“, kaže Dugari za RMC.

S jedne strane može biti da je u pravu, jer bivši igrači uvek vide dublje, ali savremeni fudbal je zagazio na polje statistike, te Embape može da kaže kako je u sezoni, na 22 utakmice, bio strelac 21 gola.

Dok se ne dokaže suprotno, fudbal je timski sport. Nije Kilijan doveden iz Monaka zbog statistike, već da bi ovom klubu doneo Ligu šampiona. U tome još nije uspeo.'

Uverava bivši član Galskih petlova da Embape sve teže podnosi ulogu koju mu je PSŽ dodelio. Da bude u centru, pažnje i projekta.

Želeo je svu moć. Sada kad je ima, ponašao se kao dete. Ako želi da napadne sa timom, trener mu kaže da se brani. Ako želi da igra na levoj strani, stručni štab ga pomeri na poziciju centralnog napadača. Ne primećujem nikakvu simbiozu sa ekipom. To mogu da dovedem u vezu sa prethodnim letom, kada ga je PSŽ izbacio iz ekipe“.

Tada zbog odbijanja da potpiše nogi ugovor. Sad je u situaciji da pregovara nesmetano sa budućim poslodavcima i svi ga, napokon, vide u Real Madridu. Doduše, na leto, kad istekne obaveza na Parku prinčeva.

Svakih šest meseci pitanje je da li će Kilijan ostati ili će otići. To me ljuti i umara. Želim da Embape odabere klupski projekat umesto ličnog. Umoran sam od glasina o njegovoj budućnosti, umoran sam od toga. Nije me više briga“, dodao je Kristof Dugari.


tagovi

TransferiZimski prelazni rok 2024Kilijan EmbapeDugariKristof DugariPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara