Olaf Jansen (©Reuters)
Olaf Jansen (©Reuters)

Osvajač bronze sa Olimpijskih igara vodi Viktoriju do opstanka

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.09.21. | 13:58

Izabranici Olafa Jansena, nekadašnjeg reprezentivca Zapadne Nemačke, u ponedeljak od 19 časova gostuju Osnabriku u 7. kolu nemačke treće lige

Malo je nedostajalo pre mesec dana da Viktorija iz Kelna priredi prvoklasno iznenađenje i u Kupu Nemačke eliminiše Hofenhajm. Bundesligaš je preživeo tek posle produžetaka, i slavio sa 3:2. U prvenstvu, trećoj ligi, Viktorija za sada nije tako dobra. Tek je prošle nedelje, u 6. kolu, upisala prvu pobedu. Nove bodove tražiće u ponedeljak od 19 časova, kada će gostovati Osnabriku.

Viktoriju sa klupe od ovog februara ponovo predvodi nekadašnji reprezentativac Zapadne Nemačke Olaf Jansen, osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Seulu. Bivši fudbaler Kelna vodio je Viktoriju već tokom 2018. godine, a do nedavno je bio pomoćni trener u Herti.

Izabrane vesti

19.00: (2,10) Osnabrik (3,30) Viktorija Keln (3,30)

Ako gledamo prvenstvene mečeve, nije Viktorija dobra. Remizirala je sa Cvickauom, pobedila rezervni tim Frajburga u prošlom kolu (3:1), a preostala četiri meča je izgubila.

Osnabrik je u dobroj formi, u poslednja tri meča je osvojio sedam bodova, od mogućih devet. Savladao je prošle nedelje Turkguču u Minhenu sa 3:0, a kolo pre toga je bio bolji i od drugog tima Borusije Dortmund (2:1).

Doduše, od Osnabrika se takvi rezultati i očekuju. Prošle sezone je igrao u Cvajti, a sada želi ekspresan povratak u drugi rang. Za Viktoriju bi plasman tamo bio prvoklasan uspeh.

Osnabrik je protiv tima iz Kelna igrao samo jednom, 2015. godine u prijateljskom meču. Tada je slavio sa 1:0.

Za Viktoriju ove sezone brani 23-godišnji Moric Nikolas, koji je došao na jednogodišnju pozajmicu iz Borusije Menhengladbah. Mladi golman je prošle sezone bio član baš Osnabrika, ali je bio rezerva i branio je na samo jednom meču. Na njemu je primio tri gola. Zato je u Viktoriji Nikolas standardan među stativama.

NEMAČKA 3 – 7. KOLO

Petak

Sarbriken – Vehen 3:4 (0:4)

Subota

Verl – Viktorija Berlin 3:3 (1:0)

Minhen 1860 – Mepen 1:1 (1:1)

Manhajm – Turkguču Minhen 3:0 (0:0)

Duizburg – Vurcburger Kikers 2:0 (2:0)

Magdeburg – Kajzerslautern 1:0 (0:0)

Nedelja

TSV Havelse – Borusija Dortmund B 0:1 (0:0)

Ponedeljak

19.00: (2,10) Osnabrik (3,30) Viktorija Keln (3,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

nemačka 3Osnabrik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara