Otišao poslednji Romin igrač iz postave koja je izbacila Mesijevu Barselonu magične aprilske noći

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.01.22. | 15:46

Federiko Facio potpisao za Salernitanu do leta 2024. godine

Romine oscilacije kluba mogu se ogledati iz kroz činjenicu da se u Večmom gradu igrači menjaju praktično kao na traci, što potvrđuje i današnja vest da je klub napustio poslednji igrač iz startne postave koja je u magičnoj aprilskoj noći 2018. godine savladala Mesijevu Barselonu na Olimpiku sa 3:0 i zahvaljujući golu u gostima (prvi meč 1:4) prošla u polufinale Lige šampiona. U pitanju je Federiko Facio, koji je raskinuo ugovor sa Vučicom šest meseci pre isteka i postpisao za Salarnitanu do leta 2024. godine.

Ugovor između Facija i Rome je sporazumno raskinut. Iskusni Argentinac je odlučio da se odrekne budućih primanja u Rimu, kako bi parafirao za ekupu koja se bori za opstanak u Seriji A i kojoj su ove zime bila preko potrebna pojačanja.

Izabrane vesti

Roma je tog 10. aprila nastupila u sastavu: Alison - Facio, Manolas, Žuan - Florenci, Strotman, De Rosi, Najngolan, Kolarov - Šik, Džeko. Domaćin je poveo golom Džeka u šestom minutu, a kada je De Rosi povisio na 2:0 iz penala u 58. minutu bilo je jasno da je čudo moguće. Ono se i dogodilo u 82. minutu, kada je rezervista Džengiz Under sjajno centrirao iz kornera, a Manolas još bolje gađao u glavom u suprotan ugao Ter Štegenovog gola.

Barselona je u prvom meču imala ogromnih 4:0, ali je Romi nadu vratio Džeko. Katalonce je dominacija iz prvog meča očigledno opustila, što je domaći tim iskoristio i napravio pravo čudom. Ernesto Valverde je u revanšu izveo snažan tim: Ter Štegen - Semedo, Pike, Umtiti, Alba - Roberto, Rakitić, Buskets, Inijesta - Mesi, Suarez.

Facio je Romu stigao u julu 2016. godine iz Totenhema. Prvo je pozajmljen za sumu od 1.200.000 evra, a godinu dana kasnije je otkupljen za obeštećenje od 3.200.000 evra. Za četiri i po godine odigrao je 169 utakmica u svim takmičenjima i postigao 14 golova.


tagovi

Federiko FacioZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara