Kvinsi Promes (© Reuters)
Kvinsi Promes (© Reuters)

Otkačio se Spartak: Kvinsi Promes u ritmu 1+1

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.03.21. | 19:46

Šest golova Moskovljana na Atkritije areni protiv Krasnodara

Dao je Spartak pet komada na početku sezone nižerazrednoj Rodini u Kupu Rusije, istom porcijom častio Tambov u decembarskom prvenstvenom susretu, da bi se u završnom susretu 21. kola Premijer lige „otkačio“ i ostvario najubedljiviju pobedu ove takmičarske godine. Brojao je do šest. Ne protiv bilo koga, već protiv učesnika Lige Evrope, snažnog Krasnodara, koji se u Moskvi proveo kao bos po trnju (6:1).

Na Atrkitije areni sve je bilo govoto već na startu. Posle samo osam minuta tim Domenika Tedeska (nije sedeo na klupi zbog suspenzije) vodila je 2:0. Najpre je Aleksandar Sobolev iskoristio snagu, skočio visoko i centarput Umjarova prosledio u mrežu, da bi domaće navijače posebno razgalio Kvinsi Promes, tako što je pas Džordana Larsona pretvorio u prvi pogodak u drugom mandatu otkako se vratio iz Ajaksa.

Izabrane vesti

Sigurno vođstvo omogućilo je domaćinu da kontroliše dešavanja na terenu, ali je bilo vidljivo da je domaćin po svaku cenu želeo da se iskupi za očajan završetak 2020. i loš početak 2021. godine, oličen u četiri vezana poraza.  Goreo je od želje baš Promes, koji je posle gola upisao i asustenciju – za sedmu egzekuciju Soboleva u sezoni - Larson do kraja upisao da pogotka – prvi je strelac tima sa deset – a i rezervista Ezekijel Pons je imao šta da ponudi.

Na ovaj način, Spartak se vratio na treće mesto na tabeli ostao treći na tabeli, s tim da ima dva boda manje od gradskog rivala CSKA, vlasnika pozicije koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Zenit je olider, ali uz ovakvu pretnju Moskovljana sve je moguće do kraja trke.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 21. KOLO

Subota

CSKA Moskva – Ahmat 2:0 (1:0)

/Rondon 38p, Vlašić 52/

Rotor - Himki 0:0

Rostov - Soči 0:0

Nedelja

Ural – Ufa 0:0

Dinamo Moskva – Tambov 2:0 (1:0)

/Grulev 37, Moro 90 pen/

Spartak Moskva – Krasnodar 6:1 (2:0)

/Sobolev 2, 61, Promes 8, Larson 63, 83, Pons 75 – Gazinski 56/

Ponedeljak

12.00: (3,35) Arsenal Tula (3,20) Lokomotiva M. (2,25)

14.30: (4,90) Rubin (3,60) Zenit (1,75)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Kvinsi PromesSpartak Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara