Otpale još dve Partizanove želje: Raća Petrović blokiran u Sportingu, ništa od povratka Antonova

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.01.19. | 11:01

Crno-beli, zasad, bez pojačanja

Otpadaju, kao listovi u jesen, Partizanove opcije za pojačanja. Bar kad su povratnici u pitanju. Želeli su crno-beli da se oslone na proverene snage, da vrate u klub Ivana Obradovića, Radosava Petrovića, Evertona Luiza i Nemanju Antonova, a posmatrajući trenutku situaciju na tržištu deluje da niko neće završiti u Humskoj 1. Bar ne ove zime.

Everton je pre dva dana prešao u američki Solt Lejk (pozajmica do kraja kalendarske godine), Obradovićev status u Anderlehtu promenio se rokadom na trenerskoj klupi i dolaskom novog sportskog direktora, sam je nekadašnji reprezentativni levi bek poručio da mu se ostaje u Briselu i da bi srpski osvajač kupa morao da bude strpljiv, a izleda da Zoran Mirković neće dobiti poklon u vidu popularnog Raće. Ne, jer se i njegova pozicija u Sportingu iz Lisabona znatno poppravila poslednjih sedmica.

Izabrane vesti

Dolaskom holandskog trenera Marcela Kajzera utihnule se priče o nameri portugalskog kluba da se tokom januarskog prelaznog roka odrekne Petrovića. Po dva osnova. Najpre iz razloga što je, posle perioda u kome je utakmice uglavnom posmatrao sa klupe za rezerve, počeo da dobija minutažu u prvenstvenim, te mečevima Liga kupa i Kupa Portugala. Zatim, trenutno je jedina alternativa sunarodniku Nemanji Gudelju na mestu zadnjeg veznog, pogotovo što se sa pozajmice brazilskom Vasku tek vratio Bruno Paulista, pa je pitanje koliko mu je vremena potrebno da uđe u sistem. Sve to promenilo je početku poziciju Petrovića, postao je fudbaler na kog klub računa, te današnji Rekord koriguje početnu informaciju da će biti prodat, te navodi da sigurno ostaje do kraja sezone na stadionu „Žoze Alvalade“. Ugovorom je vezan do 2021. za popularne Lavove, tako da su trenutno minimalne šanse Partizana da dobije osveženje u veznom redu.

Ni u odbrani, bar u skorije vreme, neće biti pomeranja. Iako se pominjalo da je Nemanja Antonov, posle raskida saradnje sa švajcarskim Grashopersom kao slobodan opcija – doduše, tek druga, posle Ivana Obradovića – da zakrpi poziciju levog beka, to se neće desiti.
Ništa od povratka Antonova“, precizirao je Miloš Vazura, generalni direktor Parnog valjka Sportskom žurnalu, uz napomenu da je klub, posle Bordoa, dobio još jednu ponudu za Sašu Zdjelara, ali da ju je nezadovoljan dopisom iz Španije odbio.

Partizanove pripreme za drugi deo sezone počinju 9. januara. Kako sad stvari stoje, bez pojačanja.

FOTO: Reuters


tagovi

Radosav PertovićFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara