Otpisan!

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.07.20. | 09:49

Ostaće večita misterija da li je Erik Jirka mogao da bude bolje iskorišen u Zvezdinom dresu

I danas, i za nekoliko godina, među navijačima Crvene zvezde ostaće velika misterija i dilema da li je bivši mladi slovački reprezentativac Erik Jirka mogao da bude bolje iskorišćen na Marakani. Posle jučerašnjeg izlaganja sportskog direktora Crvene zvezde Mitra Mrkele jasno je da je brzonogi krilni fudbaler završio misiju na Marakani. I to posle samo sedam zvaničnih utakmica i jednog postignutog gola.

Bivšem stručnom štabu, predvođenim Vladanom Milojevićem, Erik Jirka je zapao za oko tokom dvomeča sa Spartakom iz Trnave. Pored asistencije  u Beogradu, Jirka je demonstrirao odlične fizičke predispozicije. Toliko je impresionirao ljude sa Marakane da su izbrojali 750.000 evra kako bi ga doveli iz redova tadašnjeg slovačkog šampiona. I ne samo to. Bili su ubeđeni u sportskom sektoru srpskog šampiona da će na transferu Erika Jirke zaraditi oko pet miliona evra. Jer je takav igrač takvih karakteristika tražen u Evropi, posebno Nemačkoj.

Izabrane vesti

Međutim, za Zvezdu bi bilo dobro da – ako ništa drugo- vrati uloženi novac. Slovak je odradio odlične pripreme u zimu 2019. godine, ali je brzo zapao u drugi plan. Zvezda ga je ubrzo pozajmila Radničkom iz Niša, potom je tokom zimskog prelaznog roka otišao u Gurnjik. Odlična polusezona u Poljskoj, garnirana sa četiri gola, nije overila povratnu kartu Jirki za Marakanu. Pokušavao je Vladan Milojević, tokom prošlogodišnjih priprema u Austriji, da ga prekomanduje na poziciju desnog beka. Ali jednostavno – nije išlo. Bez kontinuiteta, Jirka nije uspevao da se u Zvezdi vrati na nivo iz Spartaka iz Trnave.

„On je tek završio sezonu. Čuo sam sa njim, rekao je da postoji interesovanje za njega. Videmo da li ćemo raditi novu pozajmicu, ili će biti u pitanju kompletan transfer“, rekao je Mitar Mrkela.

Jasan pokazatelj da u Zvezdi više ne računaju na Jirku, i pored toga što bivši reprezentativac Slovačke ima ugovor do 2022. godine. Gurnjik nije imao novca da ispoštuje klauzulu od 750.000 evra o otkupu ugovora brzonogog krila. Videćemo da li će neko drugi...


tagovi

Erik Jirka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara