David Raja (Reuters)
David Raja (Reuters)

Otpisao Bajern zbog pozajmice, ali odgovara mu godinu dana u Arsenalu

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.08.23. | 21:06

David Raja će stići na Emirate na plaćenu pozajmicu od 3.500.000 evra, a Tobdžije će imati mogućnost otkupa za dodatnih 31.500.000 evra

Odlazak Davida Raje iz Brentforda prožet je nelogičnostima. Za početak jedan od boljih golmana iz prošle premijerligaške sezone je uoči prelaznog roka jasno stavio do znanja čelnicima londonskog kluba da želi da ide. Tu ništa nije sporno. Dugo je minhenski Bajern figurirao kao prvi kandidat za potpis Španca koji je takođe bio zagrejan za prelazak na Alijanc arenu. Probleme su pravili prohtevi Brentforda od 46.000.000 evra za čuvara mreže u poslednjoj godini ugovora. Raja se od Bajerna ohladio kada je shvatio da minhenski gigant želi da ga dovede na pozajmicu sa pravom otkupa, što je iskoristo Arsenal da preuzme pol poziciju i povede u trci za njegov potpis.

Međutim, transfer saga postala je poprilično paradoksalna nakon što je Atletik pod vinjetom ekskluzivno objavio detalje Rajinog dolaska na Emirate. Bajern je otpisao zbog pozajmice, ali izgleda da mu ne smeta da po istoj formuli završi u severnom Londonu. Ipak, u prestonici Engleske živi od 2019. godine kada ga je Brentford za simboličnih 3.350.000 evra kupio od Blekburna. Za četiri godine Rajina cena se udesetostručila.

Izabrane vesti

Brentford je pristao da mu Arsenal plati 3.500.000 evra za pozajmicu koja podrazumeva i pravo otkupa za dodatnih 31.500.000 evra. I ovde se kriju određene nelogičnosti budući da je Brentford dugo držao fiksnu cenu za Raju od 46.000.000. Pristankom na pozajmicu, Brentford je učinio uslugu Arsenalu kako bi Todbžije lakše izašle na kraj sa finansijskim fer-plejom.

Kako je Raja letos ušao u poslednjih 12 meseci ugovora sa popularnim Pčelama, prema informacijama Atletika, prvo će produžiti saradnju sa Brentfordom (nije precizirano na koliko), a zatim kompletirati pozajmicu u Arsenal gde će imati oštru konkurenciju u Aronu Ramzdejlu. Niko ne može sa sigurnošću da tvrdi kako će im Mikel Arteta raspodeliti utakmice, odnosno minutažu.

Raja je prošle sezone branio svaki minut u Premijer ligi i na 38 utakmica primio 46 golova, a u 12 navrata sačuvao mrežu netaknutom.


tagovi

ArsenalBrentfordDavid RajaLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara