Ova Barsa je za Ligu šampiona! Napoli odučen od fudbala u meču koji je odlučivao o evropskoj sudbini

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.02.22. | 22:51

Najbolji takmičarski meč Katalonaca u sezoni - 4:2

Barselona prvi put nakon dve decenije prolećni deo sezone igra u takmičenju koje ne nosi naziv Liga šampiona, ali je možda to bilo nešto najbolje što je moglo da se dogodi ovom Ćavijevom timu. Mladi strateg je imao mnogo lakši posao prilikom sastavljanja kockica u nastavku sezone i čini se da je na dobrom putu da kompletira čitav mozaik. Barselona je večeras odigrala najbolju takmičarsku utakmicu u sezoni, u kojoj je potpuno odučila Napoli od fudbala na stadionu Dijego Armando Maradona i na neočekivano siguran i ubedljiv način stigla do osmine finala - 4:2 (3:1), ukupno 5:3.

Katalonci su igru ekipe Lučana Spaletija učinili potpuno bezidejnom i bezazlenom. Da nije bilo onog prilično srećno dosuđenog jedanaesterca u 23. minutu, Napolitanci gotovo da ne bi opasnije ugrzili slavlje protivnika. Ovako, vratili su se na kratko u život, ali je protivnik ubrzo postavio stvari na svoje mesto. Nešto više uzbuđenja i neizvesnosti viđeno je u poslednjih par minuta posle gola Matea Politana, ali je Barselona to uspela da

Izabrane vesti

Ćavi nije mogao da zamisli bolje otvaranje utakmice. Sve je krenulo furiozniom kontranapadom u osmom minutu, koji je otvorio Pjer Emerik Obamejan, nastavio Adama Traore, a onda u stilu pravog napadača završio Đordi Alba. I to preciznim udarcem desnom nogom.

Napolijeva odbrana je nakon toga ušla u seriju grešaka. A onu poveliku u 13. minutu na maestralan način je kaznio Frenki de Jong, ako ne najlepšim, onda verovatno najvažnijim golom u dresu Barselone. Izuzetno je precizno gađao Holanđanin sa 18-19 metara i ostavio Aleksa Mereta nemoćnog na gol-liniji.

Za povratak Napolija u 23. minutu najzaslužniji je bio Mark Andre ter Štegen. Nemac je pogrešio u proceni prilikom istrčavanja. Osimen je već odlazio van gola i izlazio iz kaznenog prostora, ali ga je golman Barselone potkačio i napravio jedanaesterac. Insinje je bio precizan sa bele tačke, posle čega se očekivao drugačiji splet događaja i još veći naleti Napolija, ali su Katalonci ubrzo sve to osujetili.

Đerar Pike možda u defanzivi više nije onakva klasa kakava je bila pre nekin sedam-osam godina, ali se još uvek vrlo dobro snalazi u protivničkom šesnaestrcu. To je pokazao u 45. minutu, kada je sjajno iskontrolisao loptu posle centaršuta Albe i preciznim udarcem levom nogom potrefio suprotan ugao.

Napolitanci su sa velikim zaostatkom otišli na odmor, ali Spaleti nije uspeo da pronađe rešenje za promenu situacije na terenu. Barselona je i u nastavku gospodarila terenom, a onda je zablistao i Pjer Emerik Obamejan. Veliko pojačanje iz Arsenala izuzetno je reagovalo na dodavanje Adame Traorea i udarcem iz prve sa nekih 13-14 metara poslalo loptu pravo u rašlje domaćeg gola.

Napoli je tek u poslednjih dvadesetak minuta uspeo da uspostavi apsolutnu dominaciju na terenu i iskoristi preveliku opuštenost gostiju u samom finišu. Za to je bio zaslužan Mateo Politano, koji je oduzeo loptu nepažljivom Niku i onda pogodio bliži ugao Barseloninog gola. Ipak, više nije bilo vremena da se nešto ozbiljnije promeni na terenu, pa ćemo Ćavijev tim apsolutno zasluženo gledati u osmini finala Lige Evrope.

LIGA EVROPE, 1/16 FINALA – REVANŠI

Četvrtak

Dinamo Zagreb - Sevilja 1:0 (0:0) /prvi meč: 1:3/

/Oršić 65/

Lacio - Porto 2:2 (1:1) /prvi meč: 1:2/

/Imobile 19, Kataldi 90+5 - Taremi 31pen, Uribe 68/

Olimpijakos - Atalanta 0:3 (0:1) /prvi meč: 1:2/

/Mele 40, Malinovski 67, 69/

Sosijedad - RB Lajpcig 1:3 (0:1) /prvi meč: 2:2/

/Zubimendi 67 - Orban 39, Silva 59, Forsberg 89pen/

Betis - Zenit 0:0 /prvi meč 3:2/

Braga - Šerif 2:0 (2:0) /prvimeč 0:2/ - u toku su produžeci

/Medeiroš 17, Orta 43/

Napoli - Barselona 2:4 (1:3) /prvi meč 1:1/

/Insinje 23pen, Politano 87 - Alba 8, De Jong 13, Pike 45, Obamejan 59/

Rendžers - Dortmund 2:2 (1:2) /prvi meč 4:2/

/Tavernijer 22pen, 57 - Belingem 31, Malen 42/



tagovi

Pjer Emerik Obamejan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara