Enver Alivodić (©Starsport)
Enver Alivodić (©Starsport)

Ovacije za Alivodića – 2.500 Pazaraca na Enverovom oproštaju od fudbala

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.06.20. | 22:49

I gol za kraj

Godina na Kipru, sezona i po u Australiji, pa šest meseci u drugoj ligi Grčke. Naše skromno mišljenje – malo. Baš malo za takvog igrača i takvog profesionalca. Jer pitajte bilo koga ko je radio sa Enverom Alivodićem i čućete samo najlepše reči. A on je danas odigrao poslednju utakmicu u Novom Pazaru, pošto je sa svojih 35 godina rekao – dosta je.

Ponavljamo, moglo je, možda i moralo više, ali nije ni fudbalski svet uvek pravedan. Ipak, kad se na kraju podvuče crta dobio je i sam Alivodić dokaz da nije sve bilo uzalud. Prema navodima lokalnog radija Sto Plus oko 2.500 navijača okupilo se na Gradskom stadionu kako bi Alivodića ovacijama ispratilo u penziju.

Izabrane vesti

Ima i to poslednje kolo Prve lige Srbije, gostovanje kod Metalca u Gornjem Milanovcu, ali ovo je bilo poslednji put da je Alivodić igrao u svom Novom Pazaru. I tu je tačka. U Milanovcu ga nećemo ni gledati. Red je da završi tamo odakle je sve krenulo, tamo gde su ga najviše voleli. U 47. minutu je Alivodić i postigao gol sa penala, ali je fudbaler kragujevačkog Radničkog Nemanja Zdravković u 63. minutu pogodio za konačnih 1:1.

"Ostaje žal za pobedom, ali gol za matični klub u poslednjoj utakmici u karijeri je velika stvar za mene. Hvala ljudima iz kluba i navijačima na podršci danas i tokom prethodnih 19 godina. Ovo je izuzetno emotivan trenutak", rekao je 35-godišnji Alivodić, koji je burno pozdravljen od publike prilikom izlaska sa terena u finišu meča.

Alivodić je za Novi Pazar debitovao u sezoni 2000/2001 na gostovanju ZSK-u iz Valjeva, a tokom karijere igrao je i za niški Radnički, Čukarički, BSK iz Borče, kiparski Enozis iz Paralimnija, Vojvodinu, australijske Njukasl Džetse, kruševački Napredak i grčki Apolon Smirnis. Sa Vojvodinom osvojio Kup Srbije, a nastupio je i za reprezentaciju Srbije protiv SAD u San Dijegu.

Ostao mu je fudbal dužan. On fudbalu sigurno nije.


tagovi

Enver Alivodić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara