Slavlje Veleza (Reuters)
Slavlje Veleza (Reuters)

Ovakav River ne treba da se nada ni četvrtfinalu, ni Suarezu! Dečak je mogao da ih sahrani (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.06.22. | 04:46

Velez pobedio ali žali što nije i ubedljivije

River Plejt je u prvom meču osmine finala Kopa Libertadores na gostovanju Velezu igrao za dva cilja: Rezultat i Luisa Suareza.

Velikan sa Monumentala je polagao nade da bi u slučaju dobrog rezultata prelomio slavnog Urugvajca da prihvati njihovu ponudu i priključi im se od četvrtfinala. Ali s obzirom kako je River večeras odirgao, njegovi navijači ne treba da se nadaju ni četvrtfinalu, ni Suarezu.

Izabrane vesti

Velez je u sjajnom ambijentu i pred krcatim tribinama savladao River 1:0 a trebalo je i morao je još ubedljivije. Zašto to nije tako, krivac  je 19-godišnji Abijel Osorio. Ušao je u igru domaćeg tima u drugom poluvremenu i propustio tri stopostotne šanse za gol. Neverovatno šta je sve ovaj tinejdžer promašio...

Sve je po River krenulo naopako u 14. minutu. Štoper Martinez je prvo pogrešio pas, a onda užasno neoprezno ušao u duel sa Lukasom Hansonom i skrivio penal. Hanson je preuzeo odgovornost i pogodio sa bele tačke.

Imao je River neke šanse u prvom poluvremenu, ali su Romero i Hulijan Alvarez loše reagovali u solidnim situacijama. A onda je Velez izdominirao u drugom poluvremenu. Riverov bivši as Lukas Prato je imao dobru priliku ali je gađao potred gola.

U 66. minutu je na teren ušao 19-godišnji Abijel Osorio umesto neprimetnog Valtera Boua. I odmah se potrudio da ga primete. Istina, treba ga pohvaliti kako je ulazio u šanse i kako je napravio požar u Riverovoj poslednjoj liniji... Ali uzalud sve kada je promašivao zicere.

Posle samo minut na terenu, Osorio je imao zicer sa dva metra, skoro prazan gol ali je nekako pogodio golmana Armanija. Dva minuta kasnije, skoro ista situacija. Tačnije još bolja. I opet je Armani nekako ušao u šut Osoriju. Kada je mladi Velezov napadač u nadoknadi vremena konačno našao način da promaši Armanija, zaustavila ga je prečka...

Propustio je Osorio šansu da nokautira River i dao mu nadu da na Monumentalu u revanšu može do preokreta. Ne bi bilo čudo jer Galjardov tim je mnogo puta u nokaut fazama uspevao da napravi slične podvige.

Za razliku od Rivera, brazilski velikan Flamengo je rešio dobar deo posla u gostima. Rubronegri su golom Andreasa Pereire u ranoj fazi meča savladali u gostima kolumbijsku Deportivo Tolimu i obezbedili veliki kapital pred revanš.

OPA LIBERTADORES - OSMINA FINALA, PRVI MEČEVI

Sreda

Emelek - Atletiko Mineiro 1:1 (0:1)

/Rodrigez 58 - Ademir 16/

Atletiko PR - Libertad 2:1 (2:1)

/Vitor Roke 6, Ernandez 32 - Viljalaba 20/

Korintijans - Boka Juniors 0:0

Četvrtak

Sero Portenjo - Palmeiras 0:3 (0:0)

/Roni 61, 71, Muriljo 87/

Taljeres - Kolon 1:1 (0:0)

/Franko 87 - Abila 61/

Deportes Tolima - Flamengo 0:1 (0:1)

/Pereira 17/

Velez - River Plejt 1:0 (1:0)

/Hanson 15 penal/

Petak

02.30: (2,10) Fortaleza (3,10) Estudijantes (3,90)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Velez SarsfildRiver PlejtKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara