Ovo NIJE pravi žreb (©AFP)
Ovo NIJE pravi žreb (©AFP)

Ovo NIJE pravi sastav grupa za Kopa Amerika: Najsmešniji od svih žrebova

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.12.23. | 08:53

Najvažnije je ipak da Argentina i Brazil neće moći jedni na druge pre eventualnog polufinala

Najstarije reprezentativno takmičenje na svetu. Verovatno se i najstrastvenije prati. Ali nije baš i najorganizovanije što smo videli i na žrebu za Kopa Amerika 2024. na kome će pored 10 južnoameričkih zemalja igrati i šest iz Srednje i Severne Amerike. Sve na 14 stadiona u SAD.

Kako bilo, najvažnije je da je žreb udesio tako da Argentina i Brazil neće moći da se ukrste pre eventualnog finala, jer će posle uvodne faze Grupa A na Grupu B, a Grupa C na Grupu D. Grupe inače izgledaju ovako….

Izabrane vesti

GRUPA A: Argentina, Peru, Čile , Kanada/Trinidad and Tobago

GRUPA B: Meksiko, Ekvador, Venecuela, Jamajka

GRUPA C: SAD, Urugvaj, Panama, Bolivija

GRUPA D: Brazil, Kolumbija, Paragvaj, Kostarika/Honduras

Međutim, grupe nisu odmah izgledale ovako, jer je suprotno tome žreb odlučio da Bolivija bude u Grupi B, u Grupi C pobednik baraža između Kostarike i Hondurasa, a u Grupi D Jamajka. Sve te tri greške morale su naknadno da budu ispravljene, jer se od starta znalo da u jednu grupu ne smeju da idu više od dva tima iz Konkakaf zone, odnosno iz Severne i Srednje Amerike.

Pošto su u poslednjem, četvrtom šeširu bila baš tri Konkakaf predstavnika, plus Bolivija, odmah se znalo da Bolivija mora u Grupu C, jer su tamo već bile SAD i Panama. Nije dakle bilo mesta za još jednu reprezentaciju iz Srednje i Severne Amerike i direktor Konmebolovih takmičenja Frederiko Nantes to je odmah i rekao.

Ali javnost to nije čula, jer se čekalo da se i izvuče loptica sa imenom Bolivije. A kada se to i desilo – ljudska greška. Svi na bini su zaboravili na Nantesove reči i žreb se nastavio kao da nema ograničenja. Bolivija je žrebana u Grupu B.

Postalo im je čudno kad je Jamajka smeštena u Grupu C, ali su se tad već svi spetljali i nastavili dalje valjda nadajući se da će uskoro smak sveta pa da niko neće da priča o ovome. Tek kada je i pobednik meča Hondurasa i Kostarike smešten u Grupu D shvatili su da se to nije desilo i da će morati da isprave grešku. Tačnije, Nantes se setio.

Tako smo i dobili žreb sa početka teksta, mada publici kraj TV ekrana u tom trenutku ništa nije bilo jasno.

Kopa Amerika će se inače igrati u junu i julu 2024. u SAD, konkretnije na stadionima u Las Vegasu, Arlingtonu, Šarlotu, Kanzas Sitiju, Orlandu, Majamiju, Santa Klari, Atlanti, Ist Raderfordu, Hjustonu, Ostinu, Inglvudu i Glendejlu.


tagovi

Kopa Amerikakonkakaf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara