Ovo se čekalo 87 godina, Zgodni momci će ponovo šetati crvenim tepihom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.12.21. | 03:29

Barakas Sentral prvi put od 1934. godine u najvišem rangu argentinskog fudbala

Fudbalska javnost je uvek željna onih pravih romantičnih priča, a jednu takvu sa sobom nosi klub Barakas Sentral. Klub iz Barakasa, naselja u jugoistočnom delu Buenos Ajresa, drugi put u svojoj istoriji izborio je plasman u najviši rang argentinskog fudbala, a prvi put nakon čak 87 godina čekanja. Barakas Sentral je večeras u direktnom okršaju za promociju savladao Kilmes u Aveljanedi, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, i pridružio se Tigreu u Primeri - 0:0, penalima 5:4.

Popularni El Guapo (ili Zgodni, u prevodu na srpski jezik) poslednji put je u najvišem rangu takmičenja igrao 1934. godine, što znači da će mu biti prvi put da zaigra u takmičenju kakvo je danas. Barakas Sentral je pokazao veću želju, bio je bolji na terenu i pre penal ruleta. Ipak, moglo je vrlo lako da se preokrene, da nije poništen pogodak Kamila Mačada u prvom poluvremenu zbog ofsajda. Barakas je kasnije mogao do gola, ali je odličan udarac glavom Maura Albertenga, uz pomoć prečke, zaustavio Rodrigo Sarančo.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme je bilo izuzetno dinamično, a drugo potpuno suprotno. Kako se meč bližio kraju, ekipe su postajale sve opreznije, a ritam je naglo padao. Na kraju odluka je morala da padne u penal seriji, gde je tragičar bio Rafael Barios. Defanzivac Kilmesa je u petoj seriji gađao pored desne stative, posle čega je sudbinu Barakasa u sovje ruke preuzeo Karlos Valenzuela i doneo svojim navijačima veliko slavlje.

Barakasu će naredna godina biti 17. u najvišem rangu takmičenja, pošto je pre 1934. godine 16 godina uzastopno igrao u tadašnjoj Prvoj diviziji.

Barakas Sentral je tokom istorije najčešće šetao između druge i četvte lige. Najduže je bio u Terceri (treća liga), čak 46 sezona, dok je 25 sezona proveo u četvrtom rangu. Pet godina je bio član petog ranga takmičenja argentinskog fudbala.



tagovi

Barakas Sentral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara