""
""

Ovo se čekalo punih 27 godina: Borha isprebijao Sao Paulo i odveo Atletiko u finale Kopa Libertadores (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.07.16. | 09:25

Kolumbijski tim i u revanšu savladao brazilskog giganta sa 2:1

Bajkoviti put Atletiko Nacionala ka senzacionalnoj tituli u Kopa Libertadores se nastavlja. Dva gola Migela Borhe bila su dovoljna kolumbijskom timu da završi posao u revanšu polufinala protiv Sao Paula - 2:1 (1:1).  

Izabrane vesti

Sjajni 23-godišnji napadač postigao je tri gola od poslednja četiri u dve utakmice koji su njegov tim odveli u veliko finale u kojem će se sastati sa pobednikom drugog dvomeča između Boke Juniors i Independijentea del Valea.

Sao Paulo, koji je meč završio sa devetoricom igrača, nakon što su zbog protesta u 79. minutu isključeni kapiten Dijego Lugano i Vesli, ponovo je obrukao brazilski fudbal. Iako je poveo rano pogotkom Džonatana Kalerija nakon centaršuta Bastosa u devetom minutu, samo šest minuta kasnije Borha je umakao odbrani i rutinskim udarcem porvanao na 1:1.

Marlos Moreno, za koga se piše da je blizu selidbe u Mančester Siti, mogao je već na isteku 30. minuta da razreši sve dileme, ali je bio neprecizan iz dobre pozicije. U drugom poluvremenu domaćin je strpljivo držao loptu, a nekih ptenaestak minuta pre kraja meč je odlučen sa bele tačke.

Posle centaršuta rezerviste Alehandra Guere, jedan od igrača Sao Paula je igrao rukom, a heroj Atletika Borha zapečatio je subinu brazilskog tima. Ovaj gol bio je povoid za nervozu gostiju u finišu meča koji je bio uvod u haos. Isključeni su Lugano i Vesli, ali je problem nastao jer je sudija dao crveni karton pogrešnom čoveku, umesto Mišelu Bastosu.

Bilo kako bilo, Atletiko Nacional je zasluženo izborio palsman u finale i imaće priliku da osvoji prvi treofej u Kopa Libertadores još od 1989. kada su poslednji put bili šampioni.

(FOTO: Action Images) 


tagovi

Sao PauloKopa LibertadoresAtletiko Nacional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara