Frank Kesi (Reuters)
Frank Kesi (Reuters)

Ozbiljno je: Juventus u četvrtak očekuje „da“ Franka Kesija

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.07.23. | 11:29

Barsa dala zeleno svetlo, sve je na igraču

Raste pritisak, Juventus je u ozbiljnoj ofanzivi na Franka Kesija. Treba slomiti bivšeg vezistu Milana da prihvati crno-bele boje...

Nakon što je minulog vikenda otvorio pregovore sa Barselonom i dobio načelni pristanak, Juventus je sve pregovaračke adute bacio na vezistu iz Obale Slonovače.

Izabrane vesti

Novi direktor torinskog kluba Kristijano Đuntoli je u Americi sa ekipom i iskoristiće prijateljski meč Barselone i Arsenala u četvrtak da dobije konačno „da“ za transfer.

Đuntoli je već dao ponudu koja se Barseloni dopala. Pozajmica s obaveznim otkupom ugovora sa sumu između 10.000.000 i 15.000.000 evra. U zavisnosti od bonusa. Barsi to i te kako odgovara. Kesi je došao kao slobodan igrač iz Milana i predstavlja kapitalni dobitak u klupskim knjigama što je Kataloncima u ovoj finansijskoj situaciji potrebno kao hleb nasušni. Utisak je i da su ga i doveli samo da bi zaradili na njemu. Nikada nije bio tip igrača za Barsin vezni red i stil fudbala. Sa dolascima Gundogana i Romeua, uz starosedeoce De Jonga, Gavija, Pedrija, teško da će se naći većeg prostora za Kesija. Svestan je toga i Afrikanac koji se polako miri sa sudbinom da je bio samo prolaznik kroz Kataloniju.

U Juventusu ga čeka mnogo bitnija uloga. Trener Maks Alegri je digao obe ruke za njega. Želeo ga je i pre četiri godine kada je bio u Atalanti ali je tada Milan bio konkretniji u onom ludom „kineskom“ prelaznom roku. Đuntoli će posle meča u četvrtak razgovarati u četiri oka sa Kesijem i preneti mu Alegrijevu poruku da ga vidi kao lidera veznog reda Stare dame uz Manuela Lokatelija i Adrijena Rabioa, s obzirom da od staklenog Pola Pogbe više niko ništa ne očekuje. Juventus se već rešio Artura koji je otišao u Fjorentinu, a prostor za dolazak Kesija bi dodatno oslobodili odlasci Vestona Mekenija i Denisa Zakarije na kojima se uveliko radi.

Čeka se „da“ Franka Kesija...


tagovi

Frank KesiLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara