Filipe Kutinjo (AFP)
Filipe Kutinjo (AFP)

Oživeo u Aston Vili, ali pitanje je da li će ostati: Otimaće se premijerligaši za Kutinja

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.04.22. | 10:22

Birmingemski klub ima opciju da ga otkupi za 40.000.000 evra, u priču se uključio i Njukasl, merkaju ga Arsenal i Everton

Oživeo je Filipe Kutinjo karijeru dolaskom na pozajmicu iz Barselone u Aston Vilu, ali pitanje je hoće li ostati u Birmingemu i po završetku sezone. Jasno je da se neće vraćati u Barselonu, ali dok Vila razmatra da li da ga na kraju sezone otkupi za 40.000.000 evra, u priču se uključio Njukasl koji je prema tvrdnjama katalonskog Sporta, ozbiljno rešen da angažuje Brazilca.

Cena nije mala, ali Svrakama nakon što su dopale u ruke prebogatih vlasnika iz Saudijske Arabije, pare nisu problem. I Aston Vila je aktivnošću u prethodnim prelaznim rokovima pokazala da ima novca, ali njene rezerve nisu nepresušne. Novac od letošnje prodaje Džeka Griliša (117.000.000 evra) već je potrošen na dovođenje Emilijana Buendije, Leona Bejlija, Danija Ingsa i Luke Dinje, a pritom Vila u predstojećem prelaznom roku merka i vezistu Lidsa Kalvina Filipsa. đ

Izabrane vesti

Dakle, da bi dovela Filipsa i zadržala Kutinja, biće joj potrebno bar 100.000.000 i logično je da joj je neophodno vreme da dobro razmisli o kupovini Brazilca. Sa jedne strane, Kutinjo jeste zablistao po povratku u Premijer ligu i postigao četiri, a namestio tri gola za novi klub. Međutim, sve je to uspeo da uradi na četiri od deset utakmica koje je odigrao. Na ostalih šest nije imao konkretan doprinos, a on od tih šest Vila je poražena na četiri.

Njukasl na poziciji ofanzivnog veziste ima Žoelintona i Migela Almirona, ali njihove brojke su katastrofalne - zbirno odigrali ligaških 48 mečeva uz dva gola i jednu asistenciju - pa je ekipi potrebno osveženje. Kutinjovo iskustvo u Premijer ligi i neosporan kvalitet koji u poslednje vreme ponovo demonstrira i u dresu Brazila, Njukaslu bi došli kao kec na desetku. Pritom, Svrake mogu da ponude znatno više od Aston Vile po pitanju ličnih uslova.

Situaciju sa Kutinjom prate još Arsenal i Everton, dok se u Barseloni nadaju da će ga se rešiti do 30. juna, te novac od njegove prodaje uknjižiti u budžet za predstojeću sezonu.



tagovi

Filipe KutinjoNjukaslBarselonaAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara