Nenad Miljuš i Dragoljub Zbiljić (©FK Vojvodina)
Nenad Miljuš i Dragoljub Zbiljić (©FK Vojvodina)

Ozvaničena saradnja - Kabel je Vošina filijala

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.08.22. | 15:50

Nenad Krtolica ide na mesto šefa struke novosadskog superligaša

Vojvodina i Kabel sklopili su dogovor kojim će Kabel ubuduće funkcionisati suštinski kao filijala odnosno B tim Stare dame. Saradnja je ozvaničena danas ugovorom koji su potpisali predsednici dva kluba. Na taj način veliki broj Vošinih omladinaca moći će da se razvija u Kabelu, koji trenutno igra u trećem rangu srpskog fudbala.

Predsednik Vojvodine Dragoljub Zbiljić istakao je da ova saradnja veoma značajna jer će omogućiti afirmaciju mladih igrača i da će se kroz njihove igre u Kabelu iskristalisati da li Lale ubuduće mogu da računaju na njih ili ne.

Izabrane vesti

Bez velike i jake Vojvodine nema ni jakog fudbala na teritoriji Novog Sada, AP Vojvodine, pa i cele Srbije… Danas smo potpisali sporazum sa FK Kabel koji igra Srpsku ligu grupa Vojvodina. Veoma je važno je da će veliki broj dečaka iz naše omadinske škole nastupati za Kabel, pod patronatom Vojvodine… Podižemo lestvicu očekivanja od njih i moraće da pokažu da zaslužuju pažnju Vojvodine – ko bude za nas biće, a ko ne bude, moraće da dalje traži svoj put. U potpunosti je jasan cilj, a to je razvoj Vojvodine, odnosno mladih igrača kroz Kabel u koji jako verujemo, kao i u njihovu novu upravu. Nadam se dugoročnoj i uspešnoj saradnji”, kazao je Zbiljić na konferenciji za medije.

Zadovoljan je i sportski direktor Marko Jovanović.

Bitno je što je ovo urađeno jer su igrači koji izlaze iz omladinske škole u najosetljivijem periodu u sazrevanju i imaće priliku da istaknu sebe u seniorskom fudbalu u Kabelu. Mislim da će imati priliku da dodatno napreduju, a biće praćeni i s naše strane, jer će naš trener biti deo Kabela i videćemo koliko možemo ozbiljno na njih da računamo. Zadovojstvo mi je što će naš Nenad Krtolica, koji je bio pomoćnik u prvom timu Vojvodine, biti prvi trener tamo uskoro. Verujemo i njemu i nekim našim dečacima koji su već u Kabelu”.

Predsednik Kabela Nenad Miljuš izrazio je zadovoljstvo sklopljenom saradnjom sa Vojvodinom i dodao da će u prvom planu biti razvoj igrača, a ne rezultat.

Zahvaljujem se FK Vojvodina, upravnom odboru i i gospodinu Zbiljiću što su prepoznali potencijal Kabela i pomogli nam da nađemo svoje realno mesto u sistemu novosadskog fudbala. Kabel nastupa u trećem rangu i neće nam biti imperativ neki vrhunski rezultati već se više okrećemo unapređenju rada sa mladima i razvoju fudbalske škole. Uz podršku Vojvodine, pokušaćemo da budemo razvojna ekipa koja će, uz saradnju sa strukom iz kluba, omogućiti deci Novog Sada da se afirmišu u seniorskim selekcijama i doprinesu našem razvojnom putu”, istakao je Miljuš.



tagovi

KabelDragoljub ZbiljićFK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara