Pa može li luđe od ovoga?! Dok su navijači Hamburgera slavili ulazak u Bundesligu, Hajdenhajm s dva gola u nadoknadi ispisao bajku

Vreme čitanja: 4min | ned. 28.05.23. | 17:53

HSV ponovo mora u baraž...

Teško da može luđe odo ovoga! Poslednji dan sezona 2022/23 u Cvajti pamtiće se dugo, dugo.

Juče smo imali čudesnu i neočekivanu završnicu Bundelsige, danas nešto slično u drugom rangu; juče je Borusija iz Dortmunda uspela da ispusti titulu u poslednjem kolu i prepusti je Bajernu, danas je Hajdenhajm neobjašnjivo hodao po ivici žileta i umalo sigurno mesto u nemačkoj eliti zamenio za baraž. Epilog svega: u Hamburgu ponovo tuga, jer nekadašnji šampion Evrope i jedan od najznačajnijih nemačkih klubova ni iz petog pokušaja nije uspeo da se vrati u Bundesligu; za to vreme istorijski dan u mestašcu u Švabiji i verovatno najveća žurka koju će Hajdenhajm videti.

Izabrane vesti

Sve je u svojim rukama imala četa Franka Šmita pred poslednjih 90 minuta. Pre svega bod više od Hamburgera i utakmicu sa Regenzburgom koji je već ispao, međutim u jednom času sve je otišlo na kocku. Domaćin je potpuno neočekivano stekao dva gola viška, dok je HSV u isto vreme bio spreman da takav poklon oberučka prihvati, pošto je od trećeg minuta vodio u Sandhauzenu.

Ušlo se bilo u nadoknadu vremena u Regenzburgu kada su navijači Hamburgera već počeli slavlje na travi u Sandhauzenu. Grlili su i ljubili nesuđenog heroja Žan Luka Dompea, momka što je, verovalo se u tom času, postigao istorijski pogodak, a onda kreće potpuna ludnica na Janstadionu.

Hajdenhajm je kakvu takvu neizvesnost uspeo da vrati u 58. minutu. Neposredno pošto je Ovusu postigao svoj drugi pogodak za 2:0 za Regenzburg. Bio je to zapravo autogol Benedikta Zalera. U tom času maleni Hajdenhajm, dakle, gubi 1:2, dok Hamburger vodi u Sandhauzenu i ima drugo mesto u džepu.

Vreme teče i teče i teče. Praktično ništa značajno ne dešava se ni na jednom ni na drugom terenu, s tim što Šmitovi momci u samom finišu pronalaze neku čudesnu energiju da pritisnu poslednji put.

Sudija Soren Štorks odlučio je da će se igrati još 11 minuta, a u trećem od tih dodatnih pokazao i na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Jan Niklas Beste. I to je 2:2!

Pošto je u Sandhauzenu završeno navijači Hamburgera pohitali su na teren. Počelo je slavlje. Verovali su da je u Regenzburgu i dalje 2:1 i da Hajdenhajm nema šanse. A onda kreće drama za pamćenje.

Slavlje se odjednom pretvara u nesvakidašnju, tešku tišinu, kada se pročulo da je Hajdenhajm izjednačio na 2:2 i da ima da se igra još celih osam minuta...

Sve ono što će se izdogađati teško je opisati rečima. Prvi strelac lige - Tim Klajdinst, kog nigde nije bilo 90 i kusur minuta, u 99. postiže gol za istoriju. Za prvi plasman Hajdenhajma u Bundesligu. Najbolje se snašao u gužvi i gađao precizno iz neposredne blizine - 2:3! Štorks je i na nadoknadu dodao nadoknadu, igralo se do 105. minuta, ali Regenzburg više nije imao snage da ugrozi rivala.

Vesti su brzo stigle do Sandhauzena i navijača HSV-a...

Hamburgeru nakon svega ostaje da pokuša kroz baraž da se domogne Bundeslige, no to će biti mnogo, mnogo teži put, pošto ga tamo čega ipak kvalitetniji Štutgart.

Poslednje kolo otklonilo je i dilemu ko će u baraž za opstanak. U pitanju je Arminija iz Bilefelda, koju čeka dvomeč sa trećim iz treće lige - Osnabrikom.

CVAJTA - POSLEDNJE, 34. KOLO

Grojter Firt - Darmštat 4:0 (0:0)

/Rašl 50, Asta 57, Zib 71, Grin 78/

Hanover - Holštajn Kil 1:5 (0:3)

/Nojman 72 - Reze 21, Beker 23, Piler 45, Bartels 60, 62/

Hanza - Braunšvajg 2:1 (0:0)

/Frode 59, Brajer 90+3 - Feraj 70pen/

Regenzburg - Hajdenhajm 2:3 (0:0)

/Ovusu 51, 57 - Buš 58, Beste 90+3, Klajdinst 90+9/

Kajzerslautern - Fortuna Dizeldorf 0:3 (0:1)

/Kovnacki 18, 76, Ginček 89/

Magdeburg - Bilefeld 4:0 (2:0)

/Konde 38, 51, Atik 45, Ceka 67/

Paderborn - Nirnberg 0:1 (0:1)

/Šlajmer 20/

Sandhauzen - Hamburger 0:1 (0:1)

/Dompe 3/

Sankt Pauli - Karlsrue 1:1 (0:1)

/Pačarada 58 - Šlezener 45+2/



tagovi

Bundesliga 2Cvajta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara