Andre Pjer Žinjak (Foto: AFP)
Andre Pjer Žinjak (Foto: AFP)

Pačuka naljutila Tigrove, pa završila s pokerom golova u mreži: Žinjak pogodio i asistirao, Kinjones ukrao šou (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.01.23. | 04:31

Meksiko, Klausura: Fudbaleri Tigresa ubedljivi u drugom kolu protiv Pačuke

Duel Tigresa i Pačuke najavljen je kao najinteresantniji meč druge runde meksičke Klausure, sudar pretendenata na tron, pa je malo ko očekivao ubedljivu pobedu jedne od ekipa. Na kraju je Tigres razbio gostujući sastav sa 4:1, iako su Tuzosi prvi stigli do prednosti.

Nastavljena je tradicija u okršajima ovih klubova, duga devet godina. Sudari Tigresa i Pačuke po pravilu pripadaju domaćinu, pa je tako bilo i večeras. Tigrovi su posle 3:0 protiv Santos Lagune upisali još jednu pobedu u dominantnom maniru, dok se Pačuka posle petarde protiv Pueble (5:1) tvrdo prizmeljila.

Izabrane vesti

Sve je počelo tako što se zatresla mreža domaće ekipe. Lukava akcija Pačuke iz slobodnog udarca. Lopta je otišla na desnu stranu, usledio je centaršut na drugu stativu, odakle je jedan od defanzivaca Tigresa poslao na glavu Havijera Lopeza, kojem nije bilo teško da se pokloni i iz peterca donese prednost gostima.

Na odgovor Tigresa se čekalo do 32. minuta. Ukrali su domaći fudbaleri loptu na sredini, za tili čas se stvorili pred kaznenim prostorom rivala. Karioka je centrirao sa leve strane, a najbolji u skoku bio je Gorijaran koji glavom sa ivice peterca poravnava rezultat.

Do odlaska na odmor nije bilo promena, a izabranici Dijega Koke su bili neumoljivi u nastavku. Za preokret se u 55. minutu postarao ko drugi nego Andre Pjer Žinjak. Odličan pas iz sredine ka Garzi koji je bio na desnom boku u kaznenom prostoru rivala. Odigrao je na prvu ka iskusnom Francuzu, koji je oduvao čuvara i bio neumoljiv pred protivničkim golom - 2:1.

U 80. minutu je Gorijaran povukao kontru po levom boku, duboko sa svoje polovine. Kada se činilo da je Pačuka uspela da ga zaustavi, jedan od defanzivaca gostujućeg sastava se okliznuo i ostavio napadaču Tigresa lopta. Pokupio ju je, prosledio pas ka Kinjonesu, koji je ostao sam pred golmanom rivala i rutinski ga matirao za 3:1.

Samo sedam minuta kasnije, posle još jedne greške odbrane Tuzosa, Kinjones je stavio tačku. Visoko je bila postavljena odbrana Pačuke, Kinjones je bio agresivan i ukrao je loptu poslednjem igraču odbrane rivala. Odmah se tu stvorio Žinjak i potom nesebično vratio loptu Kolumbijcu, koji je postigao još jedan pogodak i postavio konačan rezultat.


MEKSIKO 1 (KLAUSURA) – 2. KOLO

Petak

Atlas - Mazatlan 2:1 (0:0)

/Furč 61, Kinjones 74pen - Benedeti 85/

Subota

Atletiko San Luis - Gvadalahara 0:0

Puebla - Keretaro 2:0 (1:0)

/Mansueljo 23, Martinez 64/

Kruz Azul - Monterej 2:3 (1:1)

/Antuna 28, Berterame 80ag - Berterame 43, 76, Funes Mori 51/

Nedelja

Huarez - Tihuana 3:0 (2:0)

/Duenjas 14pen, Lezkano 33, 54/

Toluka - Klub Amerika 2:2 (2:1)

/Gonzales 8, Orantija 23 - Rodrigez 16, Martin 76pen/

Santos Laguna - Pumas 3:0 (1:0)

/Medina 16, 62, Presijado 87pen/

Ponedeljak

Tigres - Pačuka 4:1 (1:1)

/Gorijaran 32, Žinjak 55, Kinjones 80, 87 - Lopez 9/

Utorak

04.05: (1,92) Klub Leon (3,50) Nekaksa (4,10)

***kvote su podložne promenama




tagovi

TigresPačukaMeksiko 1Andre Pjer Žinjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara