Aviles Urtado (©AFP)
Aviles Urtado (©AFP)

Pačuka ostala bez čoveka koji ju je vodio do titule

Vreme čitanja: 4min | ned. 22.01.23. | 23:03

Meksiko: Nikolas Ibanjez, doskorašnji najbolji strelac Veverica, prešao u Tigres za 10.000.000 evra i sada je pred branocem krune težak zadatak da nadomesti njegov odlazak

Duelom između Pačuke i Huareza zatvara se 3. kolo meksičke Klausure 2023. Utakmica je na programu noćas (02.10) na stadionu Idago.

Tuzosi žele da se oporave od ponižavajućeg poraza koji su pretrpeli od Tigresa u Volkanu, pa će pokušati da se vrate na pobednički put kod kuće i tako ostvare drugu pobedu na turniru. Sa tri boda su deveti u takmičenju, tako da je Giljermo Almada imao dosta posla ove nedelje. Sa druge strane, Bravos iz Huareza na ovaj okršaj stižu u boljem raspoloženju pošto su na Olimpijskom stadionu Benito Huarez pobedili Tihuanu, pa žele da ostanu na pobedničkom putu i zabeleže drugu pobedu. Sa trijumfom i porazom zauzimaju osmo mesto sa tri jedinice.

Izabrane vesti

Kao aktuelni šampion prethodno okončanog formata Apertura 2022, Pačuka je dobro otvorila novu takmičarsku godinu, što je izgledalo kao dobar znak. U sklopu prvog kola na svom stadionu Idalgo, ekipa koju predvodi Giljermo Almada ubedljivo je savladala Pueblu rezultatom 5:1. Za Veverice na tom meču pogađali su Luis Herardo Čaves, Havijer Eduardo, Kevin Alvarez i Nikolas Ibanjez u dva navrata. Međutim, već u drugom kolu, Tuzosi su dobrano “pretučeni” u Nuevo Leonu, gde su sa 4:1 poraženi od Tigresa Dijega Koke. Bio je to jasan znak da prvenstvo neće biti tako lako kao što se činilo.

Pačukin poraz u Nuevo Leonu bio je prvi neuspeh posle šest uzastopnih pobeda. U ovaj niz spadaju i četiri ključna trijumfa u finišu proteklog formata kada su sedmi put postali šampioni Meksika. Zanimljivo je da su Veverice poslednji put doživele neuspeh takođe protiv Tigresa u prvom meču četvrtfinala Aperture, ali su minimalan zaostatak uspele da anuliraju i sa takvim rezultatom zahvaljujući boljem plasmanu u ligaškom delu takmičenja prođu u narednu rundu, pa i do samog kraja do titule.

02.10: (1,60) Pačuka (3,80) Huarez (6,00)

Forma Nikolasa Ibanjeza bila je od suštinske važnosti za Pačuku ove sezone. Napadač je predvodio klub sa 18 golova, od kojih je 11 postigao u ligaškom delu Aperture, a zatim još pet u eliminacionoj fazi, dok je na debiju u novoj godini dva puta tresao mrežu Pueble, što je za sada više od bilo kog igrača u sezoni 2022/2023. Ipak, pre četiri dana Ibanjez je za sumu od 10.000.000 evra prešao u redove Tigresa, ostavljaju tako Giljermea Almadu sa ozbiljnom glavoboljom. Trener Tuzosa pokušao je, upravo u meču protiv Divljih mačaka, da tada već izvestan gubitak igrača, nadomesti sa dva napadača Robertom La Rosom Gonzalesom i nešto povučenijim Havijerom Lopesom, što je samo delimično dalo rezultat, kada je Lopes u 9. minutu doveo Veverice u vođstvo koje nije dugo potrajalo.

Sa druge strane, Huarez je za sada osmi u generalnom plasmanu sa tri osvojena boda, tako da će i on u ovom duelu da traži dobar rezultat u želji da ima što bolji učinak od prethodno ostvarenog 11. mesta u Aperturi, koje im je ipak obezbedilo učešće u dodatnim rekvalifikacijama za finiš formata, ali su već na prvom koraku poraženi od Toluke.

Bravosi su učešće u Klausuri otvorili porazom od 2:1 na gostovanju Pumasu. Utisak su popravili već u narednom kolu kada su na svom Olipku ubedljivo savladali Toluku rezultatom 3:0, sa dva pogotka Darija Leskana i realizovanim jedanaestercom Hesusa Duenjasa.

Od četiri pojačanja koja su u redove Pastuva došla početkom nove godine, treneru Rolandu Kristanteu na raspolagasnju su bili Mario Osuna i ekvadorski vezista Žordan Siera koji su već zabeležili dva nastupa. Za noćašnji obračun u Idalgu, argentinski stručnjak poveo je i druga dva pojačanja, napadača i svog zemljaka Tomasa Molinu, kao i defanzivca Luisa Alfonsa Rodrigeza.

Poslednji obračun ovih timova u Aperturi 2022 odigran 15. septembra na stadionu Olimpiko Benito u Huarezu, pripao je domaćoj ekipi rezultatom 2:1. Iste godine, nešto ranije, ali u sklopu sezone 2021/2022 u formatu Klausura, Pačuka je na istom stadionu slavila identičnim rezultatom. Dok su minula tri okršaja završavana nerešenim ishodom 1:1. Poslednji put kada je Huarez gostovao na Idalgu bilo je to još u Aperturi 2019. godine, i tada su Bravosi slavili minimalnim rezultatom.

MEKSIKO 1, KLAUSURA - 3. KOLO

Subota

Mazatlan - Santos Laguna 1:2 (0:1)

/Nauelpan 62 - Bruneta 36, Presijado 79/

Tihuana - Tigres 1:1 (1:0)

/Kanelo 3 - Žinjak 60/

Nedelja

Monterej - Atletiko San Luis 3:1 (2:0)

/R. Funes Mori 2, 17, 67 - Bonatini 61/

Klub Amerika - Puebla 2:2 (1:0)

/Martin 38, Zendehas 67 - Silva 60, Gularte 75/

Gvadalahara - Toluka 1:2 (1:0)

/Uerta 31ag - Gonzales 60, Ruiz 84/

Nekaksa - Kruz Azul 1:0 (1:0)

/Mendez 14/

Pumas - Leon U TOKU

23.55: (2,95) Keretaro (3,20) Atlas (2,50)

Ponedeljak

02.10: (1,60) Pačuka (3,80) Huarez (6,00)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Meksiko 1PačukaHuarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara