Strelac Montereja Rodrigo Agire (©AFP)
Strelac Montereja Rodrigo Agire (©AFP)

Pačuka šutnula 22 puta na gol, Kruz Azul slavio! Monterej sa pola gasa, Agire i Berterame izbušili Tihuanu

Vreme čitanja: 4min | ned. 02.04.23. | 05:12

Klub Amerika okrenuo Leon za šest minuta u derbiju kola, ali onda ispustio pobedu u nadoknadi

Kruz Azul nastavlja svoj rast od dolaska Rikarda Feretija na klupu sredinom februara. Posle nešto sporijeg početka Kruz Azul je stigao do četvrte vezane utakmice bez poraza i treće pobede u tom nizu pošto je kao gost dobio Pačuku na Idalgu sa 2:0 (1:0).

Popularna Makina odigrala je vrlo dobro prvo poluvreme u kojem je praktično od starta tražila put ka golu protivnika koji se u poslednje vreme ozbiljno muči da dobije utakmice kod kuće. Već posle devet minuta bilo je 1:0, a gol je delo Karlosa Rotondija. Golman Oskar Ustari je probao da skine loptu vrhovima prstiju, ali bezuspešno pošto je Urugvajac poslao lepo plasiranu loptu preko, van domašaja iskusnog golmana.

Izabrane vesti

Izuzev ove situacije, prvi deo utakmice obeležile su Ustarijeve intervencije i da nije bilo njegovih bravura Kruz Azul bi verovatno već posle 45 minuta imao dva, možda i tri gola prednosti. Argentinac je samo u tom periodu utakmice "skinuo" dve odlične šanse gostiju. Interesantno, domaćin nije ostao dužan jer je pokušavao konstantno nešto konkretno da napravi, samo nije znao kako to da izvede do kraja. Jer, statistika kaže da je Pačuka uputila čak 22 šuta ka golu za 90 minuta, samo nedovoljno onih bitnih, u okvir...

Sve to nije obeshrabrilo fudbalere Kruz Azula, već nateralo da idu dalje i traže taj drugi pogodak vredan pobede. Uz minimalne modifikacije u igri, gosti su dodatno uvećali posed lopte i još više zapretili Pačuki, koja je vremenom samo gubila snagu na čuvanju sopstvene mreže.

Konačnu presudu dao je 19-godišnji napadač Rodrigo Ueskas pošto je dobio upotrebljivu loptu od Augusta Lotija i rešio sve dileme već u 66. minutu.

Derbi kola odigrali su Klub Amerika i Leon u Meksiko Sitiju gde je posle potpuno lude utakmice na kraju ipak viđeno poštenih 2:2 (0:1).

Ovde se dogodilo nešto slično viđenom u prethodnom susretu. Naime, Leon je kao gost uputio preko 20 šuteva ka golu, a protivnik je umalo odneo ceo plen. Gosti su stigli do vođstva u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena posle hica Hosea Alvarada glavom, ali je Klub Amerika u drugom delu odigrao mnogo bolje, pre svega smirenije i stabilnije, da bi u nadoknadi vremena samo jedan trenutak opuštanja uništio sav trud...

Izjednačenje je doneo Dijego Valdes u 63. minutu posle velike gužve nakon kornera, da bi samo nekoliko trenutaka kasnije Enri Maritn doneo vođstvo domaćinu pošto je prvo izneo kontru driblingom od skoro pola terena, da bi ga nakon dodavanja na stranu ispoštovao Alehandro Sendehas i uposlio ga za udarac glavom i preokret.

Tu nije bio kraj, jer je poslednju reč imao nekadašnji veliki talenat Arsenala Džoel Kembel. Reprezentativac Kostarike je postigao ne samo najbitniji gol za Leon, već je prekinuo crnu seriju i upisao se u listu strelaca posle čak 29 utakmica u prvenstvu bez učinka! Tačnije, poslednji put je mrežu zatresao još u julu prošle godine!

Leon ostaje na drugom mestu sa bodom više od Klub Amerike, ali je prekinio niz od četiri ligaške pobede.

Ovom ishodu najviše se obradovao Monterej koji je sada dodatno uvećao prednost. Meksički velikan nastavio je surovu dominaciju u Klausuri i vezao četvrtu pobedu. Sa pola gasa igrači Viktora Vučetića razbio je Tihuanu u goleadi gde je pobednik rešen već posle pola časa - 4:0 (3:0).

Pobedu su doneli Rodrigo Agire i Herman Berterame sa po dva pogotka. Agire je već do 22. minuta ispunio svoju kvotu, dok je Berterame svoj prvi uspešni hitac ispalio ju 33. minutu, da bi u 76. minutu postavio konačnih 4:0. Moglo je zapravo da bude i 4:1, bilo je nakratko, ali je gol Aleksisa Kanela ipak poništen odlukom VAR sobe.

MEKSIKO 1 (KLAUSURA) – 13. KOLO

Subota

Nekaksa – Santos Laguna 0:0

Huarez – Puebla 0:2 (0:0)

/Baragan 70pen, Mankueljo 90+8/

Nedelja

Pačuka - Kruz Azul 0:2 (0:1)

/Rotondi 9, Ueskas 67/

Klub Amerika - Klub Leon 2:2 (0:1)

/Valdes 63, Martin 69 - Alvarado 45+2, Kembel 90+4/

Monterej - Klub Tihuana 4:0 (3:0)

/Agire 5, 22, Berterame 33, 76/

Atlas - Gvadalahara Čivas (U TOKU)

20.00: (2,40) Toluka (3,40) Tigres (2,95)

Ponedeljak

01.00: (1,80) San Luis (3,60) Mazatlan (4,60)

03.05: (2,75) Keretaro (3,40) Pumas (2,55)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Klub AmerikaPačukaMonterejKruz Azul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara