Dan Petresku teši svoje igrače (©Reuters)
Dan Petresku teši svoje igrače (©Reuters)

Pada li danas odluka o tituli u Rumuniji? Bekali opet preti bankrotom FCSB-a

Vreme čitanja: 3min | pet. 31.07.20. | 13:06

Univerzitatea ima bod više od Kluža, dva kola do kraja šampionata. Vlasnik giganta iz Bukurešta protiv odluke o novom sistemu takmičenja. Na 14 poslednjih mečeva najboljih timova naših istočnih suseda u ovoj deceniji bilo je 0-2 gola

Vri u šampionatu Rumunije. FCSB je bio očajan ove sezone, ali je osvajanjem kupa uspeo da izbori kvalifikacije za Ligu Evrope, a za titulu se bore lider Univerzitatea iz Krajove i branilac krune Kluž. Razlika je samo bod u foto-finišu prvenstva.

Dve utakmice do kraja sezone, šampion iznenađujuće gleda u leđa ekipi iz Krajove. Možda bismo već večeras mogli da dobijemo šampiona Rumunije, ali je realnije da epicentar bude u Krajovi naredne nedelje kada bi u direktnom dvoboju odučili ko je vladar kod naših istočnih suseda. Oba današnja meča su odložena zbog virusa korona, a domaćinima ovi susreti rezultatski ništa ne znače. Igraju za prestiž i čist obraz, dok gostima gori pod nogama.

Izabrane vesti

Astra iz Đurđa danas (17.45) dočekuje Univerzitateu koja je odlična u plej-ofu sa sedam trijumfa i samo jednim porazom. Domaćin je izborio na terenu plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, ali je UEFA kaznila klub sa jednogodišnjom zabranom takmičenja na međunarodnoj sceni zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Ipak, Astra i pored kazne igra odlično, nije poražena već četiri kola i sigurno domaćin neće isturiti belu zastavu pred izabranike italijanskog stručnjaka Kristijana Bergodija. Jedan od oslonaca lidera šampionata Rumunije je nekadašnji mladi reprezentativac Srbije i bivši štoper Crvene zvezde Uroš Ćosić.

Meč u Đurđu trebalo je da se igra u sredu, ali je odložen za dva dana jer je vezista domaćeg tima, Hrvat Ljuban Crepulja zaražen virusom korona. On je morao da ostane u bolnici i jedini je igrač domaćeg tima koji je zaražen.

Gosti su vezali šest trijumfa u šampionatu. Ove sezone dva puta su pobedili Astru, a jednom izgubili. Sve tri utakmice su dobile domaće ekipe. U Đurđu je bilo 1:0, a gol odluke postigao je Denis Alibek. Na poslednjih pet duela ova dva tima samo je jednom došlo 3+.

Sličan, ako ne i teži posao imaće šampion Kluž večeras (19.30) u Bukureštu protiv FCSB-a. Klužu su bodovi neophodni. Domaćin je bezbrižan, ali nema mira u rumunskog gigantu. Opet je u prvom planu kontroverzni vlasnik Điđi Bekali.

On je protiv ideje rumunskog saveza o proširenju lige. Zavapio je da se FCSB nalazi na ivici bankrota ako se ne izbori grupna faza Lige Evrope ili ako se ne proda neki igrač.

"Nemamo novca, mi smo siromašni ljudi. Jedva imamo novca za TV prava, gde da napravimo ligu od 16 ili 18 klubova. Razgovarao sam sa računovođom u klubu. Imamo 11 miliona evra kredita. Ako se ne kvalifikujemo u grupu Ligu Evrope ili ne prodam nekog igrača – bankrotiraću", prenosi Digisport vapaj čelnika FCSB-a.

Ove sezone, Kluž je oba puta na svom terenu pobedio FCSB sa 1:0, dok u Bukureštu nije bilo golova. Tradicija na mečevima dva najbolja kluba u Rumuniji u ovoj deceniji je da se mreže retko tresu. Na 14 poslednjih mečeva dolazilo je 0-2 gola, a na pet vezanih 0-1.

RUMUNIJA, PLEJ-OF – ZAOSTALI MEČEVI

Petak

17.45 (5,30) Astra (3,60) Univerzitatea Krajova (1,62)

19.30 (5,10) FCSB (3,50) Kluž (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1RumunijaFCSBKlužUniverzitatea KrajovaAstraĐiđi Bekali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara