Luka Goti (Reuters)
Luka Goti (Reuters)

Padaju trenerske glave širom Italije: Specija otpustila Gotija

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.02.23. | 23:44

Klub iz Ligurije već radi na dovođenju zamene

Nastavlja se seča trenera u Seriji A. Nedugo pošto je Salernitana otpustila Davidea Nikolu – i u njegovog naslednika promovisala Paula Souzubez posla je ostao i Luka Goti. Posle serije loših rezultata, uprava Specije je odlučila da razreši dužnosti 55-godišnjeg stručnjaka.

Klub iz Ligurije je do skoro dobro stajao na tabeli, međutim, u drugoj polovini januara zapao je u krizu. Vezao je tri poraza, a nakon što je u prethodnom kolu na gostovanju Empoliju ispustio dva gola prednosti i kući se vratio sa jednim bodom, uprava kluba odlučila je da dvogodišnju saradnju oročenu sklopljenu letos prekine posle nepunih osam meseci.

Izabrane vesti

Goti je Speciju vodio na 25 utakmica i ostvario šest pobeda, četiri u prvenstvu i dve u Kupu.

Njega bi na klupi trebalo da nasledi Leonadro Semplići. Prema informacijama italijanskog Skaj Sporta, uprava Specije već je kontaktirala nekadašnjeg trenera Kaljarija i Spala, a do daljeg ekipu će voditi Lorijeri i Terci, članovi stručnog štaba.

Specija je posle 22 utakmice na 17. poziciji sa 19 bodova, dva više od Verone, prvog tima ispod crte. U narednom kolu popularni Orlovi dočekuju Juventus, dok ih početkom marta očekuje jedan od ključnih mečeva u borbi za opstanak – na stadion Alberto Piko stiže Verona.



tagovi

SpecijaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara